Ivo Sivo – “Prokleti Gejmer”

Ivo Sivo, član splitske rap grupe Dječaci objavio je singl “Prokleti gejmer”, duhovitu pjesmu o video igrama – pošasti modernog načina života.

U pjesmi se autor uhvatio u koštac s temom magnetske, neodoljive privlačnosti igara i prednosti koju virtualni svijet može ostvariti nad vanjskim.

“Imam neki plan objavljivati samo singlove i za svaki snimati spot, u maniri prave jugoistočne europske zvijezde. Ako budem imao na kraju previše materijala, spojit ću ga u solo album, al’ taj format mi nije neki prioritet, mislim da ljudi danas glazbu najviše konzumiraju preko YouTube-a, gdje si iskombiniraju po par pjesama od svakog izvođača i u tome uživaju. Ovo je nastavak prave Dječačke tradicije gdje smo na svakom albumu dosad imali i solo pjesme. Hvala svima na slušanju, na dosadašnjih 40 milijuna pregleda na Dječaci kanalu i vidimo se na koncertima. Prvi idući koncert Dječaka je 8.4. u zagrebačkom Saxu”, rekao je Ivo.

Glazbu i produkciju potpisuje Zoni iz Dječaka, a tekst sam Ivo. Dječaci su nakon hvaljenog albuma “Istina”, koji je proglašavan jednim od najboljih hrvatskih hip hop albuma ikada od strane publike i kritike, rasprodane prve naklade albuma i brojnih rasprodanih koncerata diljem regije, pjesme “Lovrinac” koja je bila među kandidatima za Hit godine Porina, singlova “Dalmacija”, “Miris”, “After u zatvoru” i “Siromašan”, objavili album “FIRMA” za kojeg su bili nominirani za nagradu Porin, a singlovima “Struja”, “Shopping” i “CMC” oduševili su publiku.