Iz Sirije s ljubavlju: Khebez Dawle & prijatelji u Močvari

Khebez Dawle 01SRIJEDA 23.09. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:30

KHEBEZ DAWLE (Sirija)

Koliko god nas desničarski portali i mediji pokušavali uvjeriti da se iza migrantske krize kojoj svjedočimo proteklih tjedana zapravo krije bjelosvjetska teorija zavjere kojoj je cilj “islamizacija Europe” te kako se među nesretnicima koji su prisiljeni napustiti vlastitu domovinu kriju Trojanski konji u vidu “muslimanskih terorista”, oni koji su se ohrabrili uputiti među te ljude i pružiti im pomoć stekli su sasvim drugi dojam. Iako dolaze iz drugačijeg podneblja i drugačije kulture, s mnogima od njih imamo više dodirnih točaka nego s vlastitim sugrađanima koji, uglavnom skriveni iza chat pseudonima, znaju samo sijati laži, mržnju i dezinformacije.

Kao dokaz koliko toga nas spaja, večeras u Močvari imamo čast ugostiti preživjele članove sirijskog benda Khebez Dawle koji su pješice potegnuli skroz od Sredozemnog mora te će, na posuđenoj opremi, jer je njihova uništena, zajedno sa svojim prijateljima Simonom iz benda MaBRaD i Lua’ayom iz benda The Last Postman održati svoj drugi, nakon Kutine, koncert u Hrvatskoj. Dečki sami za sebe kažu da praše indie, post-rock s elementima orijentalnog prizvuka, a mi vas pozivamo da ih dođete podržati i poslušati na ovoj ranoj postaji njihove “neželjene” europske turneje. Ovo je rijedak trenutak kada možete postati dio rock’n’roll povijesti, jer ovi dečki možda ne pune stadione, ali pokazuju kako je duh rock’n’rolla još uvijek živ i spreman subverzivno i prkosno kriknuti. Jedino čime će vas ovi dečki “terorizirati” su električne gitare, klavijature i udaraljke, pa svratite do Močvare po svoju dozu sirijskog rocka!

+ DJ EMIR (Dubrovnik/Potlista )
Nakon koncerta nešto potpuno drugačije! Afrobeat/world music selekcija po izboru DJ Emira. Na Crnom kontinentu su “vječno” neki nemiri i ratovi, izbjeglica nikad ne nedostaje, ali ne nedostaje ni odlične muzike na koju svi volimo plesati. Od Nigerije, Konga pa preko Senegala, Malija, Kameruna sve do Južnoafričke Republike i Benina. Sa svih strana stižu zvuci koje ćete večeras imati prilike slušati, a sigurno će tu i tamo zalutati i poneka pjesma koja ne dolazi iz Afrike. Sve ono što možete slušati u Izvorištima, world music emisiji Radio Studenta i Pot Liste…

Web:
www.khebezdawle.com
www.facebook.com/Khebez.Dawle

www.youtube.com/khebezdawle

YouTube:

Khebez Dawle – Beta’ammer
www.youtube.com/watch?v=y0YS0tAjCx0

“Khebez Dawle” launching album video

Hvala JIGGY BAR-u na opremi koju su posudili za ovaj koncert!

upad: 0 KN, uz škrabicu i prikupljanje dobrovoljnih donacija za novu opremu benda

www.mochvara.hr