Jack White i Iggy Pop najavili “Totalni kaos”, pravu priču o The Stooges

85357031

Third Man Books, sestrinska kuća Third Man Recordsa u vlasništvu Jack Whitea, najavila je ovih dana novu biografiju koja će iz prve ruke ispričati priču očeva punka, kultnih The Stooges. Za razliku od prehodnog izdanja Ann Arbor, ova biografija je pisana u suradnji s glavom benda osobno, fantastičnim Iggy Popom.

Biografija od tristotinjak stranica pod naslovom “TOTAL CHAOS: The Story of The Stooges / As Told by Iggy Pop“, trebala bi biti objavljena krajem ove godine.

Autori knjige, povjesničar glazbe i autor knjige 101 Essential Rock Records, Jeff Gold, i Johan Kugelberg proveli su dva dana slušajući Iggya kako britko, uz odličan smisao za humor, bez uzmaka sipa legendarne priče o bendu da bi od toga složili „trijumfalnu i ujedno tragičnu priču koja je izrasla iz bunta madosti, pala u ruke droge, alkohola i surove stvarnosti glazbenog izdavaštva, urušila se i ponovno uzdigla trideset godina kasnije“, kako je predstavljeno od strane promotora.

U stvaranju ove biografije o pionirima žanra i žestokih nastupa te inspiraciji brojnih glazbenih generacija, pridonijeli su i sam Jack White, Joan Jett, Johnny Marr, Ben Blackwell i drugi, koji su uz svoje priče podjelili i brojne do sada neviđene fotografije. Autor fotografije koja je našla svoje mjesto na naslovnici je Dustin Pittman.

totalchaosastoldbyiggystooges