JEAN MICHEL JARRE predstavio najveći zvučnik na svijetu

jarre

Jean Michel Jarre nije samo vrhunski glazbenik, već i vrlo inovativan poduzetnik.

Ovaj francuski virtuoz, koji 11. listopada nastupa u zagrebačkoj Areni, predstavio je „AeroDream One“, najveći i najmoćniji zvučnik na svijetu. „AeroDream One“ izašao je s potpisom audio tvrtke J.M.Jarre. Osnovao ju je legenda elektronske glazbe i majstor za klavijaturama – Jean Michel Jarre.

Zvučnik je visok 3.5. metra (praktički se ne može koristiti bez upotrebe ljestvi). Možete li naći veći i moćniji dodatak za „iUređaje“ (iPod, iPhone, iPad)? Jedan stup zvučnika uključuje 5 odvojenih pojačala.

Jean Michel Jarre, francuski skladatelj i glazbenik kojem je glazba definitivno na vrhu važnih životnih stvari, izumio je čudovišan zvučnik s namjerom da pokaže važnost glazbe u svijetu i podsjeti ljubitelje glazbe kako glazba treba biti nešto posebno i u središtu svakog pojedinca. Glazba treba biti u sredini sobe, ne u nekom kutu, na polici ili u prijenosnim uređajima. Naravno da su svi oblici slušanja glazbe dobrodošli, no ponekad glazbi trebamo posvetiti malo svojeg vremena, a ne samo slušati ju usput. Jarre kaže: S napretkom tehnologije, uvjeti snimanja glazbe u studiju znatno su napredovali, dok napredak sredstava za slušanje glazbe nemaju neki značajni pomak: vinil je zamijenio CD, uglavnom slabije kvalitete, a sada i MP3 koji je po kvaliteti na još nižem stupnju. Postupno gubimo našu emocionalnu odanost zvuku.“

„AeroDream One“ publici je predstavljen na Berlinskom IFA sajmu. Ovaj moderni srebrno stakleni zvučnik osim što svojom glasnoćom može zabavljati cijelo susjedstvo, vizualno je vrlo inovativan i zanimljiv.
Osim nevjerojatne visine (3.5 m) i težine od oko 400 kg te snage od 10 000 W AeroDream također je „težak“ u pogledu cijene. Vrijedi kao kuća. Cijena ovog uređaja je oko 550 000 dolara. Tu je minijaturna 43-inčna verzija koja se prodaje za oko 1.200 dolara. Praktičnija verzija je nešto viša od jednog metra i teži oko 14 kg.

Svaki zvučnik se posebno izrađuje, potrebno ga je naručiti. Isporuka naručenog zvučnika obećana je u roku od 6 mjeseci. Kupci mogu birati između 3 različite boje, a s narudžbom dobivaju dvije VIP ulaznice koje uključuju upoznavanje glazbenika na koncertu tokom svjetske turneje.

Jean Michel Jarre u Hrvatsku dolazi u sklopu svoje svjetske turneje "World Tour 2011". U zagrebačkoj Areni nastupiti će 11. listopada, a očekuje nas nezaboravan audio vizualni doživljaj te savršeno spajanje nevjerojatnih scenskih efekata integrirajući najnoviju tehnologiju zvuka i svjetla.

Ulaznice , koje se mogu kupiti na ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima, podijeljene su u sljedeće kategorije:
VIP PARTER: 350 kn
PARTER SREDINA: 300 kn
PARTER: 250 kn
TRIBINE: 280 kn
LOŽA: 600 kn