Jesmo li dobro? Uz Jinx četvrtkom ne može drugačije…

jinx-mixer
Tekst i fotografije: Žaklina Begić

Dobro nam poznata zagrebačka grupa Jinx odlučila je, na trenutak, predahnuti od svog dvogodišnjeg rada na novom studijskom albumu i podijeliti djelić svog novog materijala sa vjernom publikom. Kvaliteta koja „kipi“ izvan dobro nam poznatih zemljopisnih okvira te intimna klupska atmosfera Johann Francka rezultirala je očekivanim raspletom događaja, unaprijed rasprodanim koncertom i reprezentativnim redom na ulazu u klub.

jinx-mixer

Sa pola sata zakašnjenja, dobrim dijelom zbog prethodno spomenutog reda na ulazu, grupa Jinx izašla je na pozornicu i otvorila koncert prvom pjesmom sa novog albuma “Jesmo li dobro?“. Iako je riječ o pjesmi sa novog materijala, brzo je zarazila radijski eter te ju je publika zdušno otpjevala zajedno sa Jadrankom Ivaniš Yayom. Okruživši malu pozornicu u centralnom dijelu kluba Johann Frank, sprijeda, straga i bočno na stepenicama te odozgo sa kata, publika je imala mogućnost odabrati idealan kut za praćenje koncerta koji je od početka od kraja bio prošaran hitovima sa prijašnjih albuma „Second hand“, „Pompei, ljetna ploča katastrofe“, „Avantura počinje“, „Na zapadu“, „Diksilend“, a pretpremjerno su odsvirali i nekoliko pjesama sa najnovijeg studijskog uratka.

jinx-mixer

Jinxi uživo su posebno iskustvo, a funky obrade nekih od njihovih najvećih hitova poput: „Smijem se“, „Ljeto“, „Avantura počinje“, „By by baby by“ su potvrdile najavu organizatora kako ovakve Jinxe nismo imali prilike čuti nigdje drugdje do sada, za što je uz cijeli bend zasigurno najzaslužniji Gordan Muratović Coco. „Tamo gdje je sve po mom“ obilježila je radni četvrtak za većinu prisutnih te ju je publika skoro u potpunosti otpjevala samostalno.

jinx-mixer

Jedna od najupečatljivijih domaćih ženskih vokalistica sa soul prizvukom, Yaya je zajedno sa cijelim bendom odradila vrhunski dvosatni koncert koji su svojim laganim i lako pamtljivim pop melodijama rasplesali sve prisutne. Vrhunski puhači i prateći vokali obogatili su preopoznatljiv zvuk pjesama: „Brazil“, „Koliko suza za malo sna“, „Na zub su me uzeli, mama“, „Strijele na horizontu“, „Na zapadu“, „Ruke“, „Zmija & Zmaj“ i još jednom nas podsjetili zašto su jedan od relevantnijih bendova na hrvatskoj sceni. Prirodni slijed događaja na kraju još jednog Jinxovog vrhunskog koncerta bio je bis na koji su se vratili pjesmom „Čuvar močvara i trava“ i „Da smo se voljeli manje“.

Zarazne pop melodije, puhački instrumenti, moćan ženski vokal osigurali su odličan „Astro-party“ zbog kojeg smo ovog četvrtka bili i više nego dobro.