KEOPS predstavili novi singl “Pred lice sudbini”

Nakon prethodnih singlova, balada Rat” “Odlazim”, Keops je svojoj publici odlučio pružiti ono što radi najbolje – žestoku, istovremeno snažnu, ali i pjevnu pjesmu u maniri najboljeg simfonijskog metala.

Novi Keopsov zvuk je pun, bogat, na trenutke težak i mračan, s mnogo orkestracije koja je pjesmi dala dodatnu, gotovo Nightwishevsku dimenziju. Bend nikad nije ni skrivao oduševljenje Nightwishom, a novi nas singl vodi ravno u taj atmosferičan, intenzivan i emotivan svijet simfonijskog metala, koje na svjetskoj razini predvode ti karizmatični Finci.

“Riječ je o vrlo energičnoj pjesmi s lako pamtljivim, gotovo “himničnim” refrenom, kojom se bend vratio svojim korijenima, melodičnom heavy metalu. Mislimo da na sceni još ima mjesta za tu vrstu glazbe,” kaže pjevač Toni Šuperina.

Glazbu za pjesmu potpisuju Bruno Mičetić i Toni Šuperina, a na tekstu je radilo nekoliko poznatih domaćih autora. Osim televizijske voditeljice Uršule Tolj, koja se u javnosti sve više spominje i kao talentirana autorica pjesama, za tekst su zaslužni Mario Vestić, čiji je opus također dobro poznat u glazbenim krugovima te pjesnik Krešimir Butković koji je dao osnovnu ideju. Aranžman pjesme potpisuju Davor Tomić i Bruno Mičetić.

„Pred lice sudbini” savršena je najava za novi album koji Keops priprema za jesen.