Koncert Perpetuum Jazzile najavljen za početak 2018. u Zagrebu

Perpetuum Jazzile – jedna od najvećih vokalnih skupina na svijetu nastupit će 16. siječnja 2018., u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu s početkom u 20h.

U velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, ova ponajbolja svjetska vokalna skupina održati će hrvatsku premijeru novog, dvostranog studijskog albuma, Both Sides. Koncert u Zagrebu, koji je prvotno bio planiran za kraj listopada i zbog tehničkih razloga prolongiran za početak 2018., producira Tomislav Kašljević, a publici će se pružiti nezaboravan doživljaj, bogata harmonija i nevjerojatna energija izvođenja djela nekih od najvećih svjetskih izvođača.

Perpetuum Jazzile osnovan je 1983. godine pod vodstvom Marka Tirana koji je s bendom (pod nazivom Gaudeamus) pokrenuo izvođenje zahtjevnijih jazz vokalnih skladbi. Godine 2010., s Tomažom Kozlevčarom u glavnoj ulozi, stvaraju nova, sada već legendarna djela kao što su AfrikaAvsenik MedejPoletna noč i mnoga druga. Već iduće godine, 2011., redateljsko vodstvo preuzima svjetski poznati vokalni stručnjak Peder Karlsson, utemeljitelj poznate švedske vokalne skupine The Real Group. Perpetuum Jazzile tada jasno razvija prepoznatljivost, jedinstvenost i izraz te se svrstava među vrhunske svjetske ansamble.

Godine 2014. glazbeno vodstvo preuzima grupa članova samog benda, Peder Karlsson postaje njihov mentor i konzultant, a Andraž Slakan i Samo Vovk postaju vodeći redatelji i glazbeni producenti benda. U listopadu 2016. izdali su dvostrani studijski album Both Sides, koji će u Velikoj dvorani Lisinskog prvi put predstaviti i publici u Hrvatskoj pa je to idealna prilika da se njihov nastup doživi i uživo. Koncert u Zagrebu producira Tomislav Kašljević.

Ulaznice po cijeni od 160/180/200kn mogu se naći u prodaji na sustavu eventim.hr i na ulazu u Koncertnu dvoranu Lisinski.