Koncerti s kauča | Svakog ponedjeljka Metallica donosi najbolje koncerte iz povijesti benda

"Metallica Mondays"

Screenshot

Nakon što su koncerti diljem svijeta, uslijed epidemije virusa, stavljeni “na čekanje” članovi Mettalice odgovorno su se odlučili izolaciju, a kako bi i fanove potaknuli da učine isto, odlučili su se za projekt “Metallica Mondays” u sklopu kojega će streamati neke od najvažnijih koncerata iz karijere benda.

Koncerti su dostupni preko službenog Facebook profila benda te putem njihovog YouTube kanala.

“Koncertni vremeplov” Metallice započeo je prošlog ponedjeljka streamingom koncerta “Live at Slane Castle”, održanog 8. lipnja 2019. godine u sklopu WorldWiered” turneje koja bi se trebala nastaviti i nakon što se situacija u svijetu stabilizira.

Nakon 2009. godine bio je to, nakon punih 10 godina, prvi njihov koncert u Irskoj. “Live at Slane Castle” između ostalog je značajan budući da je održan na značajnom irskom kulturno-povijesnom području s turistički atraktivnom dvorcem. Iako se malo bendova može pohvaliti da su nastupili ondje, Metallica je već imala tu čast čega su se i prisjetili: “Počašćeni smo što smo nakon 38 godina ponovo ovdje.” – obratio se James Hetfield publici – “Ono što je još bolje je to što ste svi vi još uvijek uz nas. Hvala vam na obiteljskoj atmosferi.”

2020. godine u obiteljskoj atmosferi brojni fanovi Mettalice koncerte u isto vrijeme mogu gledati iz svih dijelova svijeta.

“Sa svoje strane pridonosimo borbi ostajanjem u svojim kućama, no shvatili smo kako nam nedostaje glazba uživo.” – iznijeli su u službenoj objavi. – “Kako bi bilo da svi skupa, no razumno udaljeni, zaronimo u neke od najdražih nam koncerata? Ne želimo da ovo zvuči kao izlizana fraza, no budući da smo u ovome svi zajedno, sada trebamo biti povezani više nego ikada i prebrodit ćemo ovo zajednički. S tim na umu, odlučili smo seriju naših koncerata “dostaviti” direktno na vaše kauče!”

Prvi predstavljeni koncert u trajanju od dva i pol još uvijek je dostupan za gledanje dok će novi koncerti biti dostupni svakog ponedjeljka.