Kultni Wiggle napokon u Splitu

wiggleZa sami kraj mjeseca siječnja splitski Kameleon sprema pravu glazbenu poslasticu s trojicom pionira tech-housea. U Splitu su često nastupali pojedinačno no ovaj put ćete ih vidjeti sve na jednom mjestu te otkriti zašto je Wiggle jedan od najdugovječnijih klupskih programa na londonskoj sceni.

Davne 1994. godine prijateljstvom između Nathana Colesa i Terry Francisa nastaje legendarni Wiggle, institucija koja je Londonu i svijetu predstavila tech-house zvuk. Već poprilično glazbeno potkovani, Nathan i Terry su htjeli stvoriti nešto samo njima svojstveno pa su acid house kojeg se tada moglo slušati u Londonu nadogradili house tonovima te nešto tvrđom podlogom što je rezutiralo novim pravcem nazvanim Tech-House. Sa dolaskom Eddie Richardsa u ‘obitelj’ zajedno počinju stvarati klupsku povijest. Uskoro nastaje i label Wiggle koji nastavlja s izdanjima u ‘istom tonu’ promičući tako prepoznatljivi zvuk na cijeli svijet.

Wiggle partiji su se održavali jednom mjesečno na tajnim lokacijama, a informacije o istima su se isključivo prenosile usmenim putem. Bez obzira na to vrlo brzo su postale najpopularnija mjesta za underground partijanje u Londonu. ’96 Nathan je ostvario i svoj drugi san kada je pokrenuo label Wiggle, platformu za novi zvuk na kojem su izašla najpopularnija izdanja ovog žanra.

Terry Francis je ’97 proglašen najboljim dj-om od strane uglednog časopisa Musik što ga je lansiralo u svjetske visine. Od 1999 do danas Terry je rezident u kultnom Fabricu, a o njegovim besprijekornim setovima svjedoči publika u najvećim svjetskim klubovima. Karika koja je nedostajala je bio upravo Evil Eddie Richards koji odmah postaje doživotnim rezidentom Wiggle partija zbog jednakog muzičkog svjetonazora poput osnivača. Eddie je jedan od prvih dj-eva u Londonu koji je mixao acid house te i danas sa istim žarom prenosi svoju strast na publiku.

Label od nastanka do danas ima nebrojeno kvalitetnih izdanja koja su oblikovala tech-house scenu. Artisti koji izdaju na labelu Wiggle poput Layo & Bushwake, Pure Science-a, Marc Antone, Richie Hawtina, Gideon Jacksona, Get Fucked-a, Audiofly-a, Simon Atkinsona, Dave Mothersola, Luna City Expressa, Mr. C-a itd. su jedni od najutjecajnijih producenata elektronske glazbe.

Iako je prošlo već dvadeset i nešto godina od nastanka Wiggla, njegovi osnivači i danas dijele istu strast prema glazbi, prema publici i danceflooru, kažu za sebe da su ‘mladi u duši’ što je najvažnije za prenijeti vibru na publiku. Redovno nastupaju u Hrvatskoj, a u subotu 30.01.2016. nastupaju po prvi puta zajedno u Splitu. Warm up će odraditi Milan Pivalica, resident programa E! nights.
Karte se mogu nabaviti u pretprodaji u klubu Kameleon svakim danom od 09-21 h po cijeni od 80 kn, dok će na dan partija cijena biti 100 kn.