Laibach najavio svoj novi album „Also Sprach Zarathustra”

Laibach, Pjongjang, 19. kolovoz 2015.

Slovenski avangardni bend Laibach najavio je svoj novi album „Also Sprach Zarathustra” koji će biti objavljen 14. srpnja ove godine za izdavačku kuću Mute.  „Also Sprach Zarathustra” je njihovo prvo izdanje nakon albuma „Spectre”, objavljenog 2014. godine.

Glazba koja će se naći na albumu originalno je bila namijenjena za kazališnu adaptaciju romana „Tako je govorio Zaratustra”, koja je svoju premijeru imala u ožujku prošle godine. Album „Also Sprach Zarathustra” je unaprijeđena verzija materijala kreiranog za gore spomenutu predstavu.

Njihova kontroverzna turneja u Severnoj Koreji 2015. godine dovela ih je u žižu svjetske javnosti, budući da su prvi i jedni zapadni rock bend koji je ikada svirao tamo. Cijelo njihovo iskustvo kao i sam nastup zabilježio je režiser Molten Traavik i pretočio ga u film “Liberation Day”.

Laibach svoju turneju započinje u Južnoj Koreji nastupom, gdje u povijestu ulaze kao prvi rock bend koji je ikada nastupao i u Severnoj i u Južnoj Koreji. Među zakazanim nastupima na turneji nalazi se i koncert u Zagrebu na kojem će ih pratiti i simfonijski orkestar RTV Slovenije.