Live spot The Dillinger Escape Plana za oproštajku od nastupa

Brutalni math metal manijaci, Dillinger Escape Plan su zadnji put posjetili Zagreb 12. kolovoza ove godine, nakon što su se uspjeli osoviti na noge brzinom munje usljed prometne nesreće na autoputu u Poljskoj. Na oproštajnoj turneji su razvalili stari kontinent te Močvaru također.

Kako i priliči ovom eksperimentalno-kaotičnom bandu, nikog prisutnog nisu ostavili ravnodušnim niti prisebnim. Prilično zanimljiva scena je bila kako su svako toliko barem tri – četiri pohoditelja zagrebačkog koncerta na kraju svake pjesme tražile spas na svježem zraku te onako natopljeni znojem skoro se križajući dolazili k sebi ispred vrata Močvare da se bar nakratko pripreme za narednih 3-4min krvavog poganja.

Prije završetka same oproštajne turneje prvak u manijaštvu, pjevač Greg Puciato je izjavio:“ Dakle, mogli smo uobičajenom rutinom izbaciti videospot za pjesmu „Limerent Death“ prije same objave albuma „Dissociation“, ali istinu govoreći, bili smo toliko izmoždeni snimanjima, skladanjem i samim pritiskom spoznaje da nam je zadnja turneja uopće, odlučili smo se za najkonceptualniji mogući pristup, te izbaciti live snimku iako smo već neko vrijeme na turneji.

Oleg Rooz, redatelj sa europskom adresom je proveo zadnju europsku turneju snimajući TDEP te je zabilježio  „Limerent Death“ u kolažu sa različitih koncertnih lokacija diljem Europe. Svjedočite ovom videospotu i doživite ili oživite beskonačnu energiju koji će ostati još dugo utkana u pukotine nastale na zidovima Močvare nakon ovog moćnog koncerta.