Luka Ljubas i Seong-Jin Cho izvode Čajkovskog i Chopina u Gaudeamusu Lisinskoga

U srijedu, 22. studenoga, u 19..30, u Velikoj dvorani Vatroslava Lisinskoga u Zagrebu, u sklopu novog ovosezonskog ciklusa Gaudeamus, nastupaju hrvatski violinist Luka Ljubas i južnokorejski pijanist Seong-Jin Cho, uz Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Tončija Bilića.

Lisinski Gaudeamus je novi ciklus Lisinskog posvećen mladim  glazbenicima. Dvadesetjednogodišnji Luka Ljubas, rođen u hrvatsko-japanskoj obitelji, pobjednik Međunarodnog violinističkog natjecanja Vaclav Huml, održanog u veljači ove godine u Lisinskom, izvest će „Koncert za violinu i orkestar u D-duru, op. 35“ Petra Iljiča Čajkovskog, a dvije godine stariji Seong-Jin Cho, prvonagrađeni pijanist međunarodnog Chopinovog natjecanja 2015., održanog u Varšavi, interpretirat će „Drugi koncert za glasovir i orkestar u f-molu, op. 21“ Frédérica Chopina.

„Pred nama je devetnaestogodišnji mladić koji bezbrižno, smireno, smjelo, ali kontrolirano svira violinu, takvim tonom i potezom gudala kojemu nema premca. Luka Ljubas je nesumnjivo izniman talent“, zapisali su u „Niederösterreichische Nachrichtenu 2015.

„Ovaj posljednji pobjednik Chopinova natjecanja, Seong-Jin Cho, ponosno može stajati uz bok dosadašnjim glasovitim pobjednicima, kao što su Pollini, Argerich i Zimmerman“ ustvrdili su u „Pianistu“ 2016.

 

Ulaznice stoje 80 kn.