M.O.R.T. i ZAA banjalučkom Demofestu poklanjaju himnu za jubilarno izdanje

Banjalučki Demofest ove godine slavi jubilarno izdanje, a za deseti rođendan dobiti će poseban glazbeni poklon – vlastitu himnu.

Iza ovog nesvakidašnjeg poklona stoje bendovi M.O.R.T. i ZAA, jedni od najuspješnijih pobjednika Demofesta, koji su i došli u Banjaluku kako bi zajedno snimili ovu pjesmu. To je tek početak ovogodišnjih iznenađenja, jer deseti Demofest donosi još jedan novitet, a u pitanju je druga festivalska bina.

Odlučili smo da malo proširiti Demofest priču, pa će festival tako pored glavne ‘Basstion’ bine, na kojoj će se natjecati 30 demo bendova, dobiti još jednu binu. Ova manja, tzv. ‘Beton’ bina, bit će smještena na ljetnoj pozornici tvrđave Kastel, tamo gdje je sve i počelo. Na ovoj bini će se natjecati 20 demo bendova, a dva najbolja će zatim nastaviti natjecanje u finalu na velikoj bini“, otkrila je Brankica Janković, direktorica Demofesta.

Također, u godinama kada se festivali gase i nestaju, Banjalučka pivara je razveselila Demofest najavljujući podršku festivalu u naredne tri godine.

Demofest press

Nikolas Peni, direktor Banjalučke pivare, rekao je da Nektar pivo, kao banjalučki brend, na taj način ulaže i u svoj grad, jer su festivali najbolji način da se privuku turisti, što značajno doprinosi razvoju turizma i domaće ekonomije.

Današnji dan je, stoga, posebno važan za nas, jer potpisujemo ugovor na tri godine i tako se obavezujemo da ćemo nastaviti suradnju sa Demofestom. Ponosni smo na činjenicu da su Nektar i Demofest zajedno započeli priču o ovom festivalu i da danas zajedno slave njegov veliki jubilej. Ponosni smo jer nam je pružena prilika da im pomognemo u toj plemenitoj misiji, a današnji potpis je garancija da ćemo im biti pouzdana podrška i u vremenima koja dolaze“, istaknuo je Peni.

Demofest press

Đorđe Mišić, izvršni direktor za marketing i prodaju kompanije m:tel je podsjetio na činjenicu da se za deset godina festivala prijavilo preko 3.500 bendova, nastupilo više od 300, a sviralo oko 1.400 glazbenika iz 13 zemalja.

Brojke najbolje govore koliko je ovaj festival veliki, a riječ koja najbolje opisuje naše desetljetno prijateljstvo sa Demofestom je ponos. Zato što ga podržavamo svake godine od prvog izdanja i već 10 godina zajednički gradimo glazbenu povijest regije“, izjavio je Mišić.

Dalibor Ritan, country manager kompanije Huawei za BiH je čestitao Demofestu na desetoj godišnjici postojanja i rekao da se veseli što Huawei i ove godine može pružiti podršku mladim talentima, te dodao da će službeni telefon festivala biti Huawei P10.

Podsjetimo, ovogodišnji Demofest će se održavati od 20. do 22. srpnja na tvrđavi Kastel u Banjaluci, a imena izvođača koja su za sada poznata su Dubioza kolektiv, Funkerman i Freemasons.

Još uvijek je otvoren i natječaj za demo bendove, a svi detalji mogu se naći na službenoj stranici festivala na adresi www.demofest.org.