Manntra novi singlom “Meridian” najavila novi album

Novim singlom “Meridian” umaški metalci iz benda Manntra najavili su novo studijsko izdanje koje možemo očekivati sljedeće godine.

“Meridian je priča o ljubavi, rastanku ljubavnika i pronalaženju novih pustolovina. Meridian je glasan kao oluja i pitak kao voda”, tim riječima predstavljen je novi singl objavljen preko njihove nove uzdavačke kuće Menart na kojem se kao poseban gost našao gajdaš Stjepan Večković (LADO). Za produkciju novog singla zaslužan je Marko Matijević Sekul, dok je video izdanje djelo Ivana Čolića iz iCODE Teama.

Manntra je nastala 2011. godine u Umagu, kada su se okupili Marko M. Sekul (vokal i gitara), Zoltan L. (bas) i Andrea K. (bubnjevi). Članovi benda su kroz eksperimentiranje i razmjenu ideja pronašli svoj zvuk u spoju žestokog rocka i moderne elektronike začinivši sve to s elementima folk i etno glazbe, a tako je nastao spoj kojeg su jednostavno nazvali “Balkanski Rock”.

Bend iza sebe ima dva izdanja, “Horizont” iz 2012. te “Venera” (2015.), a trenutnu postavu benda čine Andrea Kert na bubnjevima, Boris Kolarić na gitari, Danijel Šćuric na bassu i Marko Matijević Sekul, vokal koji je ujedno i na gitari i synthu.

Novi singl također dolazi kao zagrijavanje za njihov prvi put samostalni koncert u Tvornici kulture ovaj petak, 14. listopada, na kojem će im se pridružiti i Anna Moor.