Marilyn Manson regrutira Johnnyja Deppa u svoj bend

Pitanje da li bi se jedan od popularnijih holivudskih glumaca, Johnny Depp, mogao pridružiti bendu Marilyna Mansona nametnulo se ovih dana u javnosti nakon što je kontroverzan glazbenik na svom Twitter profilu stavio status – “Johnny Depp razmišlja da postane gitarista našeg benda. Zvuči sjajno?”.

Da li ovaj poznati glumac i glazbenik zaista “razmatra” ulazak u bend, nije poznato, no svakako je poznata činjenica da spomenuti dvojac vezuje dugogodišnje prijateljstvo te je Depp više puta gostovao na pozornici tokom Mansonovih koncerata.

Glumac je također višekratno preuzimao ulogu protagonista u Mansonovim spotovima kao što su posljednji objavljeni “Kill4Me” ili raniji Say10”, a oba donose slične kombinacije dionizijske i okultne teme. Spomenuti singlovi nalaze se na Mansonovom novom, desetom po redu studijskom izdanju koje nosi naslov “Heaven Upside Down”. Depp je tokom svojih glazbenih avantura svirao i sa Aliceom Cooperom, Joe Perryjem, Duffom McKaganom i Mattom Sorumom, s kojim je 2015. godine osnovao bend Hollywood Vampires.