Marvel slavi 80. rođendan!

Sretan rođendan, Marvel!

Već 80 godina, Marvel nam otkriva puno više od onoga što možemo zamisliti. Uz kultne likove i bezvremenske priče uveseljava milijune fanova konstantno “otvarajući” nove zanimljive i iznenađujuće djeliće svog svemira.

Veliku godišnjicu, svoj 80. rođendan, iz Marvela su odlučili proslaviti s posebnim izdanjima, posebno dizajniranim i limitiranim naslovnicama, raznim eventima, igrama, mnoštvom kolekcionarskih figura i drugih “stvarčica”, modnim dodacima te mnogim drugim iznenađenjima.

Marvelov strip #1 objavljen je 31. kolovoza, 1939. godine i njegovi tvorci tada nisu mogli niti zamisliti da će 2019. godine, s navršenih 80 godina staža, “iz radionice izaći” više od 8 000 likova, gotovo nebrojno puno strip izdanja, ali i ogromni svjetski filmski blockbusteri. S razlogom se danas priča o Marvelovom svemiru.

“Kad se danas osvrnem na Marvelove početke i prvi strip iz 1939. godine sasvim je jasno kako je upravo to bila iskra koja je dovela do eksplozije i stvorila cijeli Marvelov svemir kakav danas znamo.” – komentirao je Dan Buckley, direktor Marvel Entertainmenta.

Adam Kubert/Marvel Entertainment

Kako bi obilježili 80. godišnjicu postojanja, Marvel je ponovo objavio potpuno nove, komemorativne, primjerke stripovskih “umjetničkih djela” autora Adam Kuberta. Osim toga, uz razne druge suvenire i kolekcionarska izdanja, tvrtka Marvel organizira festivalski tjedan s izložbama, promotivnim cijenama i raznim drugim sadržajima za poseban doživljaj i iskustvo fanova, a u planu je i lansiranje jubilarnog stripa “#1000”.

“#1000” će biti ogromno, predimenzionirano, posebno izdanje knjige koja će okupiti sve najveće avanture i ključne likove iz klasične i suvremene Marvelove povijesti. Osim toga, u knjizi će biti skriveni detalji na temelju kojih se mogu “proreći” neki budući događaji, ali i otkriti neke skrivene priče. Više od toga nije najavljeno, no obećali su kako će biti otkrivena jedna velika tajna.

Od stripa #1 iz 1939. godine do stripa #1000 iz 2019. Marvel će nas povesti na vremensko putovanje kroz neke od najvažnijih događaja ii povijesti “Marvel Universe”-a.

Više o svemu što su pripremili te o onom nešto je tek u planu možete pratiti putem, posebno za ovu prigodu, kreirane zasebne web stranice: www.marvel.com/marvel80

 

Stan Lee ? Soundtrack njegovog života