Meritas i Jelena Radan dobitnici volonterske nagrade

volonterska

Članice grupe Meritas Anita Valo i Meri Jaman, zajedno sa svojom suradnicom i prijateljicom Jelenom Radan dobitnice su godišnjih volonterskih nagrada osječkog Volonterskog centra!

Nagrade su im uručene u sklopu svečanosti koja se pod motom Nevidljivo učiniti vidljivim održala 1. prosinca 2011. u osječkom Arheološkom muzeju, a nagrade su, naglašavaju u osječkom Volonterskom centru, dodijeljene pojedincima i organizacijama koje su svojim djelovanjem pokazali najbolje primjere volonterstva i djelovanja za opće dobro u zajednici. Anita, Meri i Jelena dugogodišnje su suradnice međunarodnog, kulturnog i pedagoškog projekta Zemlja bez granica kojeg u Osijeku provodi udruga Breza s ciljem promicanja kreativnosti djece i mladih i djece s posebnim potrebama. Ova se međunarodna manifestacija održava tradicionalno krajem kolovoza i početkom rujna svake godine u Osijeku, a 2010. godine prvi puta održana je i u Zadru.

Zemlja bez granica je događaj o kojem maštamo tijekom cijele godine, kako mi, voditelji radionica, tako i djeca, čini mi se, pa je tako Zemlja postala naša druga obitelj. Mi ovdje dolazimo jer volimo to što radimo, a sada smo još i nagrađene za isto. Počašćene smo što dio Zemlje bez granica, udruge Breza, koja nas je i predložila za volontersku nagradu. Ako smo svojim djelovanjem dio promjene, u nama i oko nas, onda sve itekako ima smisla,“ kazala je Meri Jaman iz Meritas, Anita se nadovezala:

„Drago mi je ponajprije da smo kroz rad u Zemlji bez granica dobile priliku za rad s djecom i mladima i to doživljavam kao neprocjenjivo iskustvo. Potaknuli su nas na još jedan način izražavanja kroz koji uzajamno dajemo i učimo.“ Uz Meri i Anitu, Savjet za razvojvolonterstva, kao  tijelo Volonterskog centra Osijek nagradu je dodijelilo i Jeleni Radan koja je zajedno s timom Meritas i udrugom Breza tijekom ovih svih godina zajednički razvijala programe za djecu.

Jednostavno je lijep osjećaj biti dio dobroga i dobrote. A mi sve to osjećamo i neovisno o nagradi, koja je naravno hvalevrijedna i zahvalna sam na činjenici da nas se spominje uz takve ljude, one koji nadahnjuju ostale. Nagradu shvaćam i kao odgovornost prema budućim izazovima kroz koja ćemo možda i opet utjecati jedni na druge,“ zaključila je Jelena, naglašavajući da je 2011. i Europska godina volontiranja, što nagradu čini još značajnijom i poticajnijom za buduće dane.

Po povratku iz Osijeka, Meri i Anita se sa svojim bendom Meritas pripremaju za predstojeći zagrebački koncert od kojeg ih dijeli tek nekoliko dana. Bit će to prvi zagrebački koncert Meritas nakon četiri godine, a održat će se u četvrtak, 8.12.2011. u Malom pogonu Tvornice kulture.

www.meritasweb.com

www.facebook.com/meritasweb