Meritas novim spotom ‘Još jednom’ najavljuje film Igora Mirkovića ‘Noćni brodovi’

Meritas_Jos_jednom_pressPjesma „Još jednom“ najavni je singl prvog dugometražnog filma Igora Mirkovića „Noćni brodovi“ te treći singl s dugoočekivanog petog studijskog albuma grupe Meritas na kojemu Meri i Anita svakodnevno predano rade.

Meri Jaman ispričala nam kako je do suradnje došlo: „Kad je pjesma nastala, osjetila sam da traži ono posebno mjesto u kojem će se ugnijezditi, još neku svoju priču. Tako je i bilo. Jedno jutro, gledajući  Igora Mirkovića u emisiji „Dobro jutro, Hrvatska“ kako opisuje ljubavnu priču koju ekranizira, osjetila sam da je „Još jednom“ upravo to o čemu priča!“ O kombiniranju svoje glazbe i suradnji na filmu Anita Valo ističe sljedeće: „Oduvijek svoju glazbu vidimo u slikama i počašćene smo suradnjom na filmu ‘Noćni brodovi’. Drago nam je da je ‘Još jednom’, naša kompozicija, pronašla svoju ulogu na velikom platnu.“

„Noćni brodovi“ ljubavna su priča o sedamdesetogodišnjim „tinejdžerima“ koji bježe od kuće. Ne bježe, poput tipičnih tinejdžera, od roditelja, već od neizbježnog. Svom snagom bore se za svoju ljubav i posljednju šansu da budu zaljubljeni. „Stotinu je priča o prvoj ljubavi, ovo je priča o zadnjoj. O romansi koju nitko nije očekivao i nikada se ne bi dogodila da Helena i Jakov nisu skočili preko ograde balkona i kao sedamdesetogodišnji tinejdžeri pobjegli u noć.“, baš tako stoji zapisano u romantičnoj crtici koja nam opisuje film „Noćni brodovi“ u kojem glavne uloge tumače Ana Karić i prvak slovenskog glumišta Radko Polič. „I život će odjednom postati drugačiji: autom koji ne može u rikverc krenut će neutabanim stazama…” – upravo kratki opis filma „Noćni brodovi“ možda najbolje oslikava čudesni životni vrtlog u kojem su se spojili putevi ovog filma i ove pjesme, na kojima nema više nazad.