MetalDays 2017 ante portas

Autor: Sanda Starešina

Samo četiri tjedna dijeli nas od MetalDaysa 2017. Za mjesec dana, od 23. do 29. srpnja događat će se najbolji metalski festival u regiji. Tolminom će zabljesnuti 117 bandova, koliko ih je sada najavljeno na službenim stranicama, gdje se ujedno nalazi i cjelokupni line up po danima.

Osim jedinstvene lokacije u dolini Soče, festival obiluje i drugim posebnostima, od kojih izdvajamo:

  • 3 stagea, od kojih je jedan namijenjen isključivo promociji novih bandova
  • vegetarijansku ponudu hrane koja raznolikošću parira ponuđenim mesnim menijima
  • poseban zaštićen prostor za kampiranje single cura koje na festival dolaze individualno, kao ovogodišnju novost, uz izdvojeni dio kampa za obitelji s djecom koji je bio u ponudi festivala i prošle godine
  • predfestivalski program 22. srpnja koji uključuje koncerte new forces bandova
  • organizaciju MetalDays vjenčanja za parove koji na festivalu žele okruniti svoju ljubav
  • visok stupanj ekološke osviještenosti koji se prvenstveno očituje u zbrinjavanju otpada u kojem neposredno sudjeluju svi posjetitelji.

MetalDays je istaknut na svim relevantnim popisima najboljih metalskih festivala u svijetu, kao i festivala uopće, pa ne čudi da su već sada rasprodane sve tiskane ulaznice i paketi ulaznica s majicama. Još uvijek je u prodaji određena količina e-ulaznica u svim varijantama o kojima smo već pisali u ranijim najavama.

Posjetiteljima je na raspolaganju mapa festivalskog prostora s označenim bitnim lokacijama i pravcima kretanja (kliknuti na sliku za uvećanje).  Organizatori posebno naglašavaju da festivalski prostor nije adekvatan za dolazak s psima i drugim kućnim ljubimcima zbog preglasne glazbe i buke, gužve i mogućih ekstremnih vremenskih uvjeta, poput prošlogodišnjih. Svakom tko se ogluši o ovo upozorenje bit će onemogućeno daljnje prisustvovanje festivalu.

Na Facebook stranici Mixer.hr-a može se vidjeti kako je na festivalu bilo prošle godine:

Zagrijavanje za MetalDays 2017. omogućio je Vintage Industrial Bar u Zagrebu u čijem će se ljetnom vrtu 5. srpnja održati Warm Up Party s besplatnim ulazom. TIjekom večeri bit će organizirano nagradno izvlačenje dobitnika dviju festivalskih ulaznica.