Metallica predstavila prvi singl s novog albuma “Hardwired…To Self-Destruct”

Metallica je ovaj tjedan objavila prvu pjesmu s novog, dugoočekivanog desetog studijskog albuma “Hardwired…To Self-Destruct” koji će svjetlo dana ugledati 18. studenog.

Novi album donosi 12 novih pjesama i bit će dostupan na CD-u, vinilu te digitalnim servisima za skidanje glazbe. Album je prvo izdanje nakon “Death Magnetica” iz 2008.godine i predstavlja najveću „rupu“ između dva studijska izdanja u cjelokupnoj, 33 godina dugoj, glazbenoj karijeri benda.

Metallica je radila na albumu „on and off“ kroz zadnje dvije godine između ostalih projekata. Ovaj album snimali su u svojoj središnjici u San Rafaelu, u Kaliforniji, u suradnji s Gregom Fieldmanom koji je s njima već radio na albumu “Death Magnetic”. Bend je 2014. izdao novu pjesmu „The Lords of Summer – First Pass Version“ na iTunesu putem njihove vlastite diskografske kuće Blackened Recordings. Ulrich je za Rolling Stone izjavio da je pjesma, koja je prvi put izvedena u ožujku te godine na koncertu u Kolumbiji, predstavljala točku kreativnosti na kojoj se bend tada nalazio.

metallica

Dan kasnije bend je na Facebook stranici objavio i snimku probe uoči nastupa u Minneapolisu. Ono što je hrvatskim fanovima posebno privuklo pozornost jest da se na snimci iza frontmena Jamesa Hetfielda može vidjeti i – hrvatska zastava na kojoj piše In metal we trust, vjerojatno merobailija s koncerta u Zagrebu.