Metallica: uživo iz Barcelone

Najnoviji službeni video grupe Metallica snimljen za vrijeme koncerta na rasprodanom španjolskom olimpijskom stadionu

Najnoviji službeni video grupe Metallica snimljen je uživo u Barceloni, za vrijeme koncerta na rasprodanom španjolskom olimpijskom stadionu, održanog 5. svibnja 2019. godine.

Pogledajte kako zvuči i izgleda djelić “Worldwired” turneje, zabilježen za vrijeme izvođenja pjesme “The Thing That Should Not Be”:

Koncert u Barceloni dio je proljetno-ljetnog nastavka velike svjetske turneje na kojoj Metallica promovira svoj posljednji album “Hardwired… To Self-Destruct”. Metal divovi iz San Franciska ovu opsežnu višegodišnju turneju započeli su još u 2016. godini, kada je objavljen i album. Do sada su odsvirali više od 130 koncerata, a prema riječima bubnjara Larsa Ulricha, turneja bi mogla obuhvatiti i neke datume početkom 2020. godine.

Na pitanje da li su se već umorili od stalnih mijenjanja gradova i izlazaka na pozornice Ulrich odgovara: “Imamo taj luksuz, i veliku sreću, da raspored turneje možemo organizirati onako kako to nama najbolje odgovara. Postavili smo neke granice. Držimo se pravila “dva tjedna”- tj, nakon dva tjedna odlazimo svojim kućama kako bismo proveli vrijeme sa svojim obiteljima i opustili se u San Franciscu. Takvu ravnotežu održavamo već gotovo cijelo desetljeće. Da, duže na treba da odsviramo određenu količinu koncerata, ali dobra stvar je u tome što smo na taj način manje umorni dok sviramo, a i šanse da fizički i mentalno ostanemo u formi, su znatno veće. Održavamo tempo koji nam svima odgovara. Dobro nam je ovako. Još moramo posjetiti Australiju. Trebamo i do Japana. Imamo još planova koji slijede nakon ovog europskog dijela turneje.”

Iako odmorni i u formi, nesreće se ipak mogu dogoditi pa je tako prije nekoliko dana Kirk Hammet na pozornici doživio malu nezgodu prouzrokovanu skliskom wah pedalom. Srećom, nije se fizički ozlijedio i već se idući trenutak nasmijao cijeloj situaciji te nastavio svirati pjesmu:

Kirk Hammett (Metallica) pao na pozornici – pokliznuo se na wah pedalu