Mister NO – “Običan dan”

Splitski bend Mister No, predvođen Slavenom Sliškovićem, predstavlja pjesmu „Običan dan“.

Glavna je akterica mlada djevojka koja je nezadovoljna životom u svojem gradu te je svakodnevna monotonija tjera da svoju sreću pronađe u inozemstvu“, prezentirano je u najavi pjesme koju prati, usudimo se reći, naglašeno seksualno objektivizirajući video spot koji ne nalazi previše dotičnih točaka s temom pjesme (op.a.). Naime, „Pjesma govori o hrvatskoj realnosti u kojoj mladi napuštaju svoj kraj i odlaze u potragu za bolje sutra“, izjavio je Slaven.

Glazbu i tekst pjesme napisao je Slaven, dok je za aranžman bio zadužen Miodrag Spasić.

Osnivač i frontmen grupe Slaven Slišković, poznatiji pod nadimkom Slija, autor je brojnih zbirki stihova poput „Šibe poznatih maćeha“, „Prodavaonica lakog streljiva i optičkih ciljnika“, „Ženski petko“, čije tekstove napisane još 90-ih uglazbljuje danas za svoj bend. Svoju je poeziju objavio u više listova i časopisa. Upravo je završio petu zbirku, „Pričao sam s pticama“ koja čeka svoju objavu.

Bend Mister No osnovan je 1999. godine kada je snimljen demo „Slobodan“ i „Dvojnik slučajnog prolaznika“, a 2001. počinju s ozbiljnijim radom. Bend trenutno čine Slaven Slišković (vokal), Vladimir Garić (gitara), Tomislav Dorić (klavijature), Miodrag Spasić (bas), Nikola Luša (bas) i Barbara Sumić (back vokal), a njihovo je djelovanje dobro poznato u splitskom glazbenom krugu.