Na adresu Demofesta stiglo čak 458 prijava demo bendova

Prošlogodišnji pobjednici natječaja za demo bendove, Slonz iz Šapca

Na pozornicu ovogodišnjeg banjalučkog Demofesta ima želju stupiti čak 458 demo bendova sa područja cijele regije, što govore rezultati nedavno okončanog natječaja najpoznatijeg i najvećeg festivala demo bendova na Balkanu. 

Najveći broj prijavljenih demo bendova je iz Srbije i Hrvatske, kao i BiH, te nešto manje iz Slovenije, Makedonije i Crne Gore. 

Kako smo već navikli, posljednjih dana nam je stigao naveći broj prijava, a sada nas čeka posao na njihovom razvrstavanju. Nakon toga, valjane i potpune prijave za eventualni nastup u Banja Luci, gdje će uz podršku Banjalučke pivare i UNESCO-a 11. godinu zaredom biti održan Demofest, putuju do članova našeg stručnog žirija na preslušavanje i ocjenjivanje“, poručuje Brankica Raković, PR direktor Demofesta. 

Iz Demofesta dodaju da će rezultati natječaja i imena članova žirija biti poznati u lipnju, a bit će objavljeni na službenoj mrežnoj stranici festivala www.demofest.org, kao i na službenoj Facebook stranici Demofesta. 

Pošto smo uspješno okončali prvi dio ovogodišnje komunikacije, uskoro očekujte i prva imena revijalnog programa Demofesta“, navodi Raković. 

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 19. do 21. lipnja na prostoru tvrđave Kastel u Banja Luci.