Najavljeno je dugoočekivano četvrto izdanje privatnih snimki grupe Pantera

Hoće li fanovi uskoro dobiti još jedan mali uvid u prošlost benda?

(Pantera / fotografija: Getty)

Tijekom karijere jednog od najpopularnijih metal bendova devedesetih, grupe Pantera, skupilo se podosta privatnih i “kućno snimljenih” video materijala koji, koncipirani u zasebne cjeline povremeno te na oduševljenje fanova, ugledaju svjetlost dana.

Posljednji takav uradak kućne produkcije (s dva sata glazbenih spotova, snimkom Panterinog koncerta te raznim backstage snimkama), naslovljen je “3: Watch It Go” te je, u izdanju Elektra Recordsa, objavljen 1997. godine u VHS formatu. Četvrti po redu video, s dosad neobjavljenim snimkama iz privatne kolekcije, uskoro bi trebao biti javno dostupan.

Uz video najavu objavljenu na službenim društvenim mrežama, stoji opis:
“Bonus 420! Mali uvod u “Pantera Home Video 4″. Ne zna se još točan datum izlaska, no u bliskoj budućnosti će sigurno biti objavljeno.”

Bonus 420! Preview clip of Pantera Home Video 4. Not sure when it will be released but definitely at some point in the future. #pantera #420 #panterahomevideo4

Gepostet von Pantera am Sonntag, 21. April 2019

Ono što je, navodno, sporno kod objavljivanja su nesuglasice s izdavačkim kućama koje zahtijevaju da sadržaj bude dostupan i na digitalnim platformama.

Budući da novo video izdanje fanovi čekaju već jako dugo, na tu temu se još 2017. godine Rita Haney, dugogodišnja djevojka preminulog Dimebaga Darrella Abbotta, izjasnila: “Ono što su nam iz (glazbene) industrije rekli je da ne postoji više tržište za takva DVD izdanja. Odbili su nas u startu. (…) Nadamo se da ćemo im ovim videom pokazati da su u krivu. Još uvijek postoji snažna faza Panterinih fanova koje zanimaju snimke benda i koji prate što se objavljuje. (…) Jako je teško dobiti sve te dozvole koje su potrebna za digitalne formate. Upravo zbog toga na iTunesu nema objavljenih ovakvih video materijala. Pokušaj kontaktiranja svih iz prošlosti benda i “čišćenja prava objavljivanja” bi nam jednostavno bio preskup. Jednostavno to moramo objaviti u “old school” formatu. Ako nam fanovi pruže podršku i ljubav, onda imamo i zeleno svijetlo za novi projekt. Sve ovisi o tome.”

Dodala je i kako ima još “brdo materijala” za eventualne nove nastavke.

Moglo bi vas zanimati: **Kad Dimebag Darell (Pantera) sastavlja kompilaciju**

Neposredno prije tragične smrti 8. prosinca 2004. magazin Guitar World pitao je legendarnog gitarista Pantere, Dimebag Darella, da izabere pjesme koje bi stavio na svoj ultimativni kompilacijski CD. Popis pročitajte OVDJE.