Nellcote – “If Only They Could”

Nellcote se vraća s novim uratkom nakon više od godinu dana traganja za izgubljenim dušama.

Pjesma “If Only They Could” jedan je od zapisa s tih putovanja, a ujedno i najava za nadolazeće višeminutno izdanje. Bend je i dalje vjeran snimanju u sobnoj atmosferi, a kako zvuči ova akustična minijatura možete otkriti uz hipnotičnu video priču za koju je zaslužan Dino Santaleza (Vila Propuh Studio).

Zagrebački Nellcote zaživio je prije šest godina kao projekt entuzijastičnog dvojca, željnog stvaranja vlastite glazbe i predstavljanja svog malog samozatajnog svijeta drugima. U tom svijetu isprepliću se duhovi glazbene povijesti, od delta bluesa i folka, do rock ‘n rolla i garagea, stvarajući specifičnu zvukovnu smjesu.

Konstantni sobni jam sessioni obogaćeni brojnim gostima/prijateljima, radio gostovanja te nastupi uživo u raznim postavama u svim važnijim klubovim u gradu (Tvornica kulture, Spunk, Praćka, Vip Klub, Močvara…) kao i na ljetnim festivalima (INmusic fest, Terraneo fest), doveli su bend u poziciju nakon koje ne žele stati. Soba im je i dalje omiljeno mjesto za oživljavanje ideja, a uskoro je u planu izdavanje prvog EP-a.