Neven Mijač – “Dont Think Twice”

Nothing Toulouse, hvaljeni album istoimenog benda koji sadrži deset obrada najvećih blues hitova aktualan je i dvije godine nakon izdavanja. Članovi benda su svom prerano preminulom kolegi, ali prije svega prijatelju, Nevenu Mijaču odlučili odati počast onako kako najbolje znaju – kvalitetnom glazbom.

Za Dylanov klasik ‘Don’t Think Twice, It’s all right’, koji je Neven maestralno interpretirao svojim moćnim, no istodobno emotivnim vokalom, snimili su dojmljiv videospot u kojem se pojavljuju glazbenici bliski Nevenu. Crno-bijela tehnika pojačava snažnu liriku pjesme koja je odabrana kao posljednji pozdrav ovom nadarenom, za života možda i nedovoljno eksponiranom umjetniku, obzirom na poštovanje koji je uživao među kolegama.

Nothing Toulouse čine redom vrhunski glazbenici Eduard Jimmy Matešić (gitara, mandolina i vokal) koji je jedan od osnivača kultnog benda Plava trava zaborava, Alen Svetopetrić (bas gitara), Damir Šomen (bubnjevi) te Robert Vnuk (gitara i vokal), a Neven Mijač je na albumu svirao usnu harmoniku te pjevao. Prvi njihov album ‘Nothing Toulouse’ iz 2014. godine nudi autentično putovanje u svijet američkog folka i delta bluesa na kojem se uistinu nema što izgubiti, a zanimljivo je da je većina materijala snimljena uživo.