[noir.am sessions] u Labinu ugostio Marka Olsona i Ingunn Ringvold

Tijekom europske turneje, legendarni Mark Olson iz kultnog alt-country pionira The Jayhawks navratio je u Labin kako bi u staroj trošnoj kući snimio [noir.am sessions] epizodu.

Zajedno s talentiranom multiinstrumentalisticom Ingunn Ringvold, Mark je u kuću ušao vedrog duha sa željom „da odsvira stari dobar rock’n’roll“ čime je zamjenio akustičnu gitaru koja se može pronaći na većini njegovih sessiona s električnom, a trošna prostorija samo što nije propala pod ritmičnim udarcima koji kombiniraju alternativni country, folk i americanu. Na taj način, Mark je u Istru donio zvuk s novog albuma „Spokeswoman of the Bright Sun“, objavljenog u rujnu ove godine.

S novog albuma „Spokeswoman of the Bright Sun“ Olson je za epizodu [noir.am sessions] odsvirao Spokeswoman of the Bright Sun i Seminole Valley Tea Sipper Society, dok je Heaven Shelter s albuma „Goodbye Lizzele“ (2014), a Little Bird of Freedom s „Many Colored Kite“ (2010).

Cilj [noir.am sessions] je, da u maniri room sessiona, domaćoj i stranoj publici prvenstveno predstavi indie (nezavisne) glazbene snage iz regije. Karakteristike koje obilježavaju vizualni aspekt ove vrste sessiona je snimanje u crno-bijeloj tehnici, one-takeovi, pijana kamera i posebno odabrana lokacija snimanja kako bi dodatnu podigla atmosferu glazbe. Za vizualni aspekt je zadužena Udruga Notturno iz Labina, dok je za zvučni aspekt zadužena OSA Media. Pri snimanju se posebna pozornost pridaje upravo zvučnom aspektu gdje se, uz pomoć profesionalaca, bilježi najkvalitetniji zvučni zapis kako bi se glazbenicima i publici pružilo što kvalitetnije iskustvo.