NORD premijerno za Mixer.hr sutra u novom ruhu predstavlja video za pjesmu “Killing Me, Killing You”

U režiji i po scenariju Ire Tomić i Johna Karduma, već poznatih “spotaša” sa područja Kvarnera (Barbari, Gustafi, The Blondes, Vedran Ružić…), snimljen je i treći po redu video riječke grupe Nord za nadolazeći album “Play Restart“. Izuzetna nam je čast što u suradnji s bendom i Geenger Recordsom, imamo priliku premijerno predstaviti ovaj video uradak na našem portalu sutra, 05. travnja, u 10h!

Video uradak snimljen je za pjesmu “Killing Me, Killing You, a Nordovoj publici će nakon žestoke i mračne “Shadows biti zanimljivo čuti sastav u nešto drugačijem ruhu. U iščekivanju premijere, donosimo vam sneak peek u ono što se zbivalo iza kamera! Tokom snimanja spota nijedan član benda nije stradao.

Sama pjesma nastala je početkom 2016. g. netom prije ulaska u studio G.I.S. gdje je bend u suradnji sa producentom Matejem Zecom snimio čitavi album.

Novo studijsko izdanje predstavlja takozvani novi početak, kojim Nord izražava pozitivan stav prema životu i glazbi. Pjevač Mihael Prosen (ex-Father) i gitarist Vedran Vučković (ex-Unlogic Skill) već se mogu smatrati veteranima hrvatske rock i metal scene, dok ostali članovi benda donose novije utjecaje na zvuk benda. Snaga, izravnost i jednostavnost, elementi su kojima Nord gradi svoj glazbeni put. Njihovo shvaćanje rock glazbe zasniva se na konceptu beskonačne kreativnosti i upravo zbog toga ruši žanrovska očekivanja. Utjecaji benda protežu se od hard rocka, grungea pa sve do popa i eksperimentalne glazbe.

Dizajn albuma osmislio je i realizirao hrvatski umjetnik Ivo Matić, koji je dizajnirao apstraktne magnetne kompozicije kako bi vizualno što bolje dočarao jedinstveni zvuk benda.

Album izlazi 21. travnja pod okriljem Geenger Recordsa – pred-narudžbe su moguće putem stranice benda. Album će biti dostupan na vinilu i CD-u u distributivnoj mreži Rough Tradea za tržište Njemačke, Austrije i Švicarske, te Sonic Rendezvousa u zemljama BeNeLuxa, dok će se PDV pobrinuti za regionalni teritorij. Digitalno će biti dostupan na svim vodećim streaming i download servisima.