Novi studijski album Amire Medunjanin

amira medunjanin

Otuda gdje pjesme nose ljudska lica stiže “Damar”, novi studijski album Amire Medunjanin. Iza tih se pet slova, svega jedne riječi krije mnogo: suze i (o)smijeh, ljubav i bol. Ono što nas čini živima. Puls života. Duša. Damar.

damarU stvaranju “Damara” Amira je sa svojim stalnim suradnicima iznova posegla za žilom kucavicom bosanske glazbe – sevdahom i drugim vrijednim tekstovima predaka s ovih prostora. S nevjerojatnom lakoćom ona se kreće nekim tradicionalnim, znanim tekstovima i melodijama, koje s novim aranžmanima dobivaju i neke drugačije obrise i boje. Prvi put u svoju glazbenu paletu Amira je uvrstila i dvije nove, autorske skladbe.

Pjesme čežnje su intimne i tako bi ih trebao čuti onaj koji sluša. Amira to zna. O sevdahu, glazbi duše, ljubavi i boli učila je od majke. Pjevati iz duše esencija je damara. Zato ova iznimna vokalistica pjeva samo o onome što je pokreće. “Pjesma me mora pomjeriti, na neki način dotaknuti. Moram joj osjetiti i razumjeti damar”, ističe Amira.

Novi studijski album “Damar” u Hrvatskoj će biti objavljen 18. listopada, dvije godine od odlično prihvaćenog albuma “Silk and Stone”. Usporedo s novim studijskim albumom Amira Medunjanin krajem listopada kreće na prvu turneju po Americi i Kanadi.

28.10. First Church in Boston, Boston
29.10. New York Society for Ethical Culture, New York
30.10. Old Town School of Folk Music, Chicago
11.11. Town Hall Seattle, Seattle
13.11. First Congregational Church of Oakland, San Francisco
12.11. Christ Church Cathedral Vancouver, Vancouver
18.11. Times-Union Center for the Performing Arts, Jacksonville
19.11. Woodruff Arts Center, Atlanta
20.11. Sheldon Concert Hal, St. Louis