Novi albumi QOTSA, At the Drive-In i Mastodona stižu već ove godine

Ukoliko se krenemo loviti po principu rekla-kazala, unatoč nepotvrđenoj vijesti od strane samog benda, Troy Sanders, basist Mastodona započeo nam je novu godinu popisom najiščekivanijih albuma za 2017.

Sanders je u svom nedavnom intervjuu za magazin Rolling Stone otkrio kako uz najavljene nove albume Mastodona i At the Drive-In u 2017. možemo očekivati i novi album Queens of the Stone Age. No, Sanders ima i najbolji inside info o zbivanjima s obzirom na činjenicu da je u svom novom bendu Gone is Gone okupio crème de la crème  stoner i post rock scene – gitarista Troya Van Leeuwena (Queens of the Stone Age), bubnjara Tonya Hajjara (At the Drive-In) i klavijaturista Mikea Zarina. Upitan kako on i članovi benda uspijevaju žonglirati s različitim projektima, Sanders se raspričao više nego što je možda smio:

“Volim misliti da nitko od nas ne treba ovaj bend već da svatko od nas zaista želi ovaj bend…U suprotnom ne bismo posvetili prvi tjedan 2017. radu u ovom bendu. Na primjer, Queens of the Stone Age, Mastodon i At the Drive-In su u fazi snimanja, svi pripremamo nove albume za objavu ove godine. Svi smo iznimno zauzeti pisanjem i snimanjem, te ćemo postati super zauzeti turnejama po svijetu. Tako da vjerujem da se osjećamo ispunjeno do određene mjere sa svime što nam se događa trenutno…”

Dok je Josh Homme prošlo ljeto tek natuknuo da mu je na rasporedu rad s QOTSA i odlazak u studio, At the Drive-In je prošle godine započeo s predstavljanjem prvih pjesama nakon šesnaest godina, a Mastodon već baca prve teasere iz studija. U svakom slučaju se imamo čemu veseliti.