Novi SOUNDGARDEN tek iduće godine

soundgarden

U nedavnom intervjuu za Reuters, novinar Dean Goodman proćakulao je sa gitaristom ponovno okupljenih rock veterana. Pričalo se o svemu te u nastavku donosimo par pitanja i odgovora, uvijek zagonetnog Thayila.

1. Kako su članovi Soundgardena uspjeli ostati dobri prijatelji unatoč 13-godišnjoj pauzi?

”Gorčina je postojala prema bendu kao kolektivu, a ne prema individuama unutar njega. Previše smo povezani svi, još od ’80-ih godina, dijelimo hrpe zajedničkih prijatelja i rodbinskih veza”

2. O sviranju samo nekolicine koncerata prošle godine?

”Niti u jedniom trenutku nismo rekli ‘Hej, mi smo ponovno bend’. Ali u jednom momentu prošle jeseni shvatili smo da radimo stavri koje bend inače radi, a ne samo dizajniranje web stranice”

3. O novom SOUNDGARDEN albumu,prvom nakon ”Down On The Upside” iz 1996.?

”Mislim da kad bih rekao da ćemo dati nešto novo do jeseni , da bi to stavilo ogroman pritisak na nas i kvaliteta materijala bi zasigurno patila. Što više mi uživamo stvarajući ga to će fanovi više uživati slušajući ga.”

4. O Soundgardenovoj nezacrtanoj budućnosti?

”Bend definitvno u ovom trenutku svoju karijeru drži pod kontrolom u puno više slobodnijem smislu negoli je to bio slučaj u prošlosti. Način na koji radimo jest bez ikakvog pritiska za nas i nad nama.”