Opeth predstavio novi singl “Will O The Wisp”

Nakon objave posljednjeg singla „Sorceress“, kojim najavljuju istoimeni album, Opeth je oduševio fanove još jednom glazbenom poslasticom po imenu “Will O The Wisp” koja će se uz devet ostalih naći na nadolazećem studijskom izdanju.

opeth sorceressKao što smo već najavili, ova godina bilježi veliki povratak švedskih prog ikona Opeth, koji su se tokom svojih tri desetljeća kreativnog stvaranja uvijek iznova otkrivali pomičući granice i eksperimentirajući unatoč očekivanjima svojih fanova i/ili kritičara. „Sorceress“, njihovo dvanaesto studijsko izdanje možemo očekivati 30. rujna, a biti će objavljeno preko vlastite etikete Moderbolaget Records i prvi put u suradnji s izdavačkom kućom Nuclear Blast.

Nakon pola godine kreativnog stvaranja i promišljanja, bilo je dovoljno dvanaest dana u prekrasnoj i inspirativnoj atmosferi Rockfield studija u Walesu, domu najznačajnijih studijskih izdanja ikona rocka poput Queen, Rush i Judas Priest, da jedanaest autorskih pjesama nađe svoje mjesto na novom intrigantnom albumu. Album će popratiti i kraćom europskom turnejom, a najbliže gradove pronađite na službenim stranicama benda.