Otkrijte tko ide na državno finale Red Bull RapLike

Odabrani su natjecatelji koji će se boriti za odlazak u regionalno finale natjecanja u freestyle repanju.

Rok za prijave MC-ijeva iz Hrvatske za državno finalne u repanju slobodnim stilom istekao je u noći s četvrtak na petak, a stručni žiri otkrio je imena osam natjecatelja koji će se 25. travnja 2018. u Vintage Industrial Baru u Zagrebu boriti za titulu državnog kralja freestyle repanja i odlazak u regionalno finale.

U svojim prijavama najbolje su rime bacali Eric Jusić (Usce), Jurica Krnjić (Krljo), Hrvoje Horvatek (Spinoza), Nikola Car (Tzre), Vito Dujmović (Sultan), Matej Sokol (Sokool), Danko Ažić (MC em nisi) i Kristijan Ugljarević (Kile).

RapLika 2017., foto: Jasmin Agović

Format natjecanja je eliminacijski: natjecatelji se bore jedan-na-jedan, poraženi ispada, a pobjednik prolazi u sljedeći krug. Pobjednici battleova bit će oni koji pokažu najveće umijeće improvizacije i koji će odgovarati na riječi suparnika.

Dva MC-a će u Vintage Industrial Baru izboriti mjesta za odlazak u regionalno finale koje će se održati u Tuzli 30. lipnja. Njima će se pridružiti pobjednici BiH finala Sokol i MC Nuha, pobjednici srpskog finala koje će se održati 9. svibnja, prošlogodišnji pobjednik Red Bull RapLike Arot (BiH) te jedan MC koji dobije posebnu pozivnicu žirija.

Dečkima će u zagrebačkom Vintage Industrial Baru suditi Toza, Koolade i Vojko V, a domaćin će biti Toxara. Atmosferu će dodatno usijati Bruto Geto i DJ Oli Dobolli.

Ulaznicu za Red Bull RapLiku pronađi u sustavu entrio.hr po cijeni od 20 kuna u pretprodaji odnosno 30 kuna na dan događaja. Vrata se na dan eventa otvaraju u 20 sati, a battleovi počinju točno u 21 sat.

Za sve ostale vijesti prati web stranicu natjecanja i Facebook profil.