Ozbiljna bolest okončala Joey Jordisonovu karijeru u Slipknotu

Joey Jordison

Joey Jordison otkrio je da je bolovao od teške bolesti koja ga je ostavila nesposobnim za sviranje bubnjeva mjesecima prije nego je napustio bend. Na sinoćnjim Metal Hammer Golden Gods nagradama na ceremoniji u Londonu podijelio je poruku nade s ljudima koji pate od iste onesposobljavajuće bolesti.

Svoju poruku prenio je dok je primao godišnju nagradu Golden God tokom večeri koja je uz to slavila život pokojnog Lemmyja, a prisustvovali su i članove Motorheada te stari prijatelji Saxon.

Jordison je nahvalio Slipknot iz kojeg je „pušten“ 2013 govoreći: “ Želim da im svima čestitate, postigli smo jako mnogo zajedno i ne želim im ništa osim sreće i najbolje od svega“ te nastavio – “Prema kraju moje karijere u Slipknotu stvarno sam se jako razbolio od užasne bolesti zvane transverzalni mijelitis. Izgubio sam noge. Nisam mogao više svirati. To je oblik multiple skleroze, koju ne želim svojem najgorem neprijatelju. Podignuo sam se s poda, zatvorio se u teretanu i vratio se nazad na terapiju da pobijedim ovo j****o s*anje. Ako ja to mogu , i vi to možete. Za ljude s multiplom sklerozom i transverzalnim mijelitisom ili bilo čime takvim, ja sam živi dokaz da možete pobijediti to s*anje.”

Transverzalni mijelitis je rijetka bolest živčanog sustava koja može uzrokovati paralizu, ograničiti osjetila te povući sa sobom ostale simptome. Oko jedne trećine oboljelih iskusi potpuni oporavak, dok druga trećina ne iskusi oporavak uopće.

Joey se nedavno vratio u akciju s dva nova benda. S bivšim članovima benda Scar The Martyr osnovao je bend Vimic koji će objaviti album prvijenac „Open Your Omen“ krajem godine, dok će supergrupa Sinsaenum „lansirati“ prvu ploču „Echoes Of The Tortured“ 29.srpnja.