Pao je i Officer Down!

OD

Nakon Pištolja na gumene metke i Tosta, nastavljamo zagrijavanje za r’n’r jesen s još jednim bendom koji će nastupiti na trećem pulskom KUFer-u –
Officer Down!

Na ovom kulturno-umjetničkom festivalu koji od 6. do 9. listopada u Puli organiziraju studenti članovi Udruge studenata, Vijeće za suradnju studenata Pula i njihovi suradnici, ovogodišnja je tema hrvatski animirani film, a prati ju odličan glazbeni program.

Mladi bendovi kao što su Kevlar Bikini, Invert, Tost, Officer Down, i Pištolj na gumene metke zabavljat će posjetitelje u petak 7. listopada na parkiralištu Sveučilišta u Puli, a u subotu 8. listopada, na Kaštelu, nakon dugo vremena nastupit će Urban & 4. Atmosferu prije nastupa Urbana zagrijat će, pulskoj publici već dobro poznati, Tutankhamon Space Machine.

OFFICER DOWN je riječki bend nastao 2006. godine spajanjem dva benda. U proteklih pet godina kroz bend je prošlo petnaestak muzičara, a Officeri trenutno broje sedam članova (Lorena Žuvić,Goran Boneta, Petar Brković, Bojan Kremenović, Vanja Kauzlarić, Jasmin Okanović, Feđa Little L) što bi značilo da uz standardnu postavu imaju i brass sekciju koju čine truba tenor i bariton saxsofoni što pridonosi punoći njihovog  zvuka.

Svoju glazbu opisuju kao dinamičnu mješavinu ska/punk/reggae ritmova, ali bend se ne libi zalaziti i u različite druge pravce eksperimentirajući i tražeći svoj originalni zvuk. Višečlana brass sekcija donosi u bend zvukovnu sliku koja teži stvaranju odlične atmosfere i tipične ska veselice.
U skoro pet godine svog postojanja nastupili su na više hrvatskih festivala od kojih se izdvojaju Dirty Old Festival, Istria In Reggae, Opatijske Barufe, RiRock Festival, M.A.K. Fest te četiri Skaville Festivala. Osim toga bend je svirao mnoštvo klubskih koncerata diljem hrvatske.

Officer Down je nakon dugo rada i svirki napokon zaključio jedan važan dio svoje povijesti konačno izdavši svoj album prvijenac. Riječ je o 100% domaćem ska proizvodu vrijednom slušanja. Album “Fušeri uzvraćaju udarac” možete skinuti i poslušati preko ovog linka.

1. Kada ste se okupili i na čiju inicijativu?
Officer Down je nastao spajanjem dva benda. Ovaj prvi je nastao na moju inicijativu. Kada smo jednog dana ostali bez trubača, na prijedlog dvoje članova iz drugog benda vrlo sličnog izričaja, 15.6.2006. spojili smo se u Officer Down.

2. Od kud ideja za ime benda?
Jako smo se mučili sa imenom benda u početku. Nakon mnogih prijedloga ime je došlo sasvim slučajno na pauzi jedne probe benda kad sam ja prepričavao scenu filma Half Baked koji sam gledao na tv-u. U toj sceni jedan od glavnih likova izlazi iz marketa ispred kojeg je bio vezan policijski konj. On konju daje slatkiše neznajuči da je ovaj šečeraš. Konj pada mrtav te onda dolazi policajac vlasnik konja koji preko radio stanice viče “oficer down, oficer down “… U tom djelu mog prepričavanja uljeće naš bivši bubnjar i predlaže da se tako nazovemo. I eto bubnjar otišao, a Officer Down ostao!

3. Koja tematika prevladava u tekstovima vaših pjesama?
Ima svega od ljubavnih do angažiranih pjesama.

4. Što želite poručiti svojim tekstovima, na kakvu publiku ciljate?
Nemamo ciljanu publiku. Sviramo prvenstveno što nam se sviđa pa ko se ulovi ,ulovi.

5. Što bi za vas značio pojam “uspjeti”?
Svirati što više koncerata i živjeti od muzike!

6. Po vašem mišljenju, kakav bi bend trebao biti i koje korake poduzeti da bi postao uspješan?
Ne znam, kad postanemo uspješni javimo! 😉

7. Kakvi su vam planovi u budućnosti?
Plan je što više svirati i raditi nove pjesme.

8. Slobodan opis benda u kakvom ga svjetlu vi vidite!

Veseljaci i za***anti.

Debitantski album Officer Downa dijeli iste epitete kao i njihovi koncerti: veseo, razigran, povremeno kritičan ali prije svega to je mozaik uspješnog dugogodišnjeg rada banda…dostupan svima za recesijskih 0kn.”
(Tomislav Milićević/Reggae.hr)

Provjerite na ovogodišnjem KUFer-u!