„Paralelni svijet“ – novi singl ženskog akustičnog dua The Blondes

„Paralelni svijet“ je naziv pjesme koju su kantautorice ženskog akustičnog dua „The Blondes“ (čije su članice Emanuela Lazarić i Kristina Radovčić) ove godine predstavile na 19. Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku 20.kolovoza.

Autorica glazbe i teksta je Kristina Radovčić, dok je za aranžman ovoga puta zaslužan Zvjezdan Ružić, producent, aranžer i jazz pijanist koji višestruko nagrađivan nagradama Status i Porin.

the blondes2Tema pjesme je ljubav, ali ne ljubav koju ćeš izgubiti, već ljubav kao spas. Ona čista, emotivna ljubav prema nekome za koju se hvataš kao za slamku spasa, koja je bijeg u paraleni svijet od realnosti koja je kruta i osuđujuća, bijeg od izgubljenog društva koje sve bazira na materijalnom… “Paralelni svijet” je zapravo svijet dječje neiskvarenosti i dubokih emocija između dvoje ljudi.” – objasnila je autorica Kristina Radovčić iz The Blondes.

Spot izlazi kroz nekoliko tjedana i biti će standardno neobičan i ‘pomaknut’ jer dolazi iz radionice Ire Tomić i Johna Karduma, a u njemu će se naći i gosti iznenađenja.

The Blondes, zajednički rad pokreću 2013. godine kada obje, “zbog krize u struci” ostavljaju poslove (dizajnerice interijera i arhitektice) i posvećuju se isključivo glazbi. Javnosti su se predstavile pjesmom “Zavavek kuntenta”, “čakavskim rock fadom” kako su je same nazvale, pisane na dijalektu, iako čakavština nije njihov glazbeni izričaj, a nju je slijedila “Dobrodošli na početak” s video spotom u maniri Tima Burtona.