PET SHOP BOYS – FORMAT

clip_image001Najuspješniji britanski duo svih vremena – The Pet Shop Boys – nije potrebno posebno predstavljati. Iza sebe imaju deset studijskih albuma, dva live albuma, tri soundtrack albuma, nekoliko albuma remikseva i niz kompilacijskih kolekcija sveukupno prodanih u višemilijunskim nakladama.

Veliki broj njihovih općepoznatih hit singlova, krije jednako atraktivne b-strane i bonus pjesme. Upravo je to bio povod za novo izdanje nazvano ‘Format’, dvostruki CD koji donosi 38 pjesama koje su objavljene kao b-strane singlova ili bonusi između 1996. i 2009.-te godine. ‘Format’ donosi dodatni uvid u vrlo prepoznatljivo i osebujno autorstvo Tennanta i Lowea, koje je obilježilo pop glazbu u posljednja tri desetljeća, kroz možda manje poznate pjesme, slično kao što je to  činila prije 17 godina objavljena kolekcija ‘Alternative’, na kojoj su se našle b-strane singlova Pet Shop Boysa  iz prvog dijela njihove karijere, od 1985. do 1994. godine.

Ova kolekcija je dostupna u digitalnom formatu i kao dvostruki CD, a sve pjesme na izdanju su remasterirane. Prateća knjižica donosi i intervju sa Neil Tennantom i Chris Loweom  kojeg je vodio poznati britanski glazbeni novinar i pisac Jon Savage.