Phil Hilborne masterclass

phil_front
Uspješno odradivši ulogu člana žirija MASTER2010 natjecanja engleski glazbenik Phil Hilborne održao je svoj masterclass u prostorijama music shopa Nova Glazbala u Zagrebu.

Prvi masterclass u organizaciji portala MIXER.HR pobudio je zapažen interes pogotovo kod učesnika natjecanja koji su u izravnom kontaktu sa glazbenim profesionalcem dobili odgovore na sva postavljena pitanja u rasponu od ‘kako održava svih svojih četrdesetak gitara’ do ‘kako postići brzinu u sviranju gitare’.

phil_hilborne_croatia_23042010_2
Uvijek zabavan i spreman na razgovor Phil je prisutnima prezentirao svoje viđenje posla glazbenika danas, nerijetko izazivajući smijeh prisutnih svojim engleskim humorom i pričama iz svog bogatog glazbenog iskustva.

Oprema koju koristi u svirci s posebnim naglaskom na PaulReedSmith gitare i njegovu signature ‘fat treble booster’ pedalu bila je također neizbježna tema.

Nije nedostajalo ni svirke kroz koju je Hilborne pokazao zašto je jedan od najtraženijih studijskih glazbenika u Velikoj Britaniji. Upravo raznovrsnost u načinu sviranja i prilagodba raznim glazbenim stilovima ‘tajna’ je njegovog opstanka na vrhu ovog segmenta glazbenog biznisa.

U svirci mu se pridružio i Ivan Mihaljević koji je upravo ovih dana potpisao ugovor sa talijanskim SG Records-om za izdavanje novog albuma.

phil_fans Ni nakon završetka masterclassa nije ponestajalo pitanja na koja je Phil strpljivo i sa neizbježnim smješkom rado odgovarao, slikao sa s mladim glazbenicima i davao autograme.

Nakon uspješno organiziranog masterclass prvijenca MIXER.HR za glazbenike priprema nova iznenađenja, no jedno je sigurno – Phil Hilborne će nam doći ponovo.