PJ Harvey objavila dugo iščekivani “The Hope Six Demolition Project”

Napokon smo dočekali, PJ Harvey jučer je objavila dugo iščekivano studijsko izdanje “The Hope Six Demolition Project”.

Novi album nasljednik je hvaljenog “Let England Shake” iz 2011. godine i donosi ukupno 10 pjesama. Album je dostupan kao CD, te u vinilnom i digitalnom formatu. Uz najavni singl “Wheel” i “The Orange Monkey”, PJ Harvey je s novog izdanja objavila i singl „The Community of Hope“, koji je nedavno dobio i prateći videospot, koji možete poslušati u linku iznad.

Pjesme su za novi album snimane su prošle godine u londonskom Somerset Houseu, kao dio izložbe naslovljene „Recording in Progress“ . Unutar posebno izgrađenog studija bili su okupljeni PJ Harvey, članovi njenog benda, producenti Flood i John Parish, studijski tehničari; odvojeni jednostranim staklom, tako da su posjetitelji izložbe čitavo vrijeme mogli promatrati proces stvaranja pjesama i albuma, dok ih PJ Harvey i ekipa nisu mogli vidjeti.

Novi album inspiriran je njezinim putovanjima u posljednjih nekoliko godina, tijekom kojih je najviše vremena provela na Kosovu, u Afganistanu i Washingtonu.

Kada pišem pjesmu, uvijek vizualiziram cjelokupnu scenu. Vidim boje, mogu odrediti vrijeme dana, osjećam raspoloženje, primjećujem pokrete i sjene, dobivam kompletnu sliku. Skupljanje informacija iz sekundarnih izvora činilo se predaleko – i zbog toga sam putovala. Željela sam udahnuti zrak i upoznati ljude iz mjesta kojima sam bila fascinirana.” izjavila je pjevačica.

PJ Harvey neosporni je kulturni i glazbeni idol. Od samih početaka, PJ Harvey impresionirala je mnoge, a svakim novim uratkom njena karijera, ali i njen utjecaj na kulturu i umjetnost sve više dobivaju na snazi. Respektabilni glazbeni kritičari već su ju nakon izdanog prvog albuma, 1992. godine, prozvali najboljom autoricom i najboljom izvođačicom.

headerU njezinim klasicima, i u novom albumu, moći ćemo uživati već ovo ljeto uživo na INmusic festivalu.

Popis pjesama – standardno izdanje:
1.The Community of Hope
2.The Ministry of Defence
3.A Line in the Sand
4.Chain of Keys
5.River Anacostia
6.Near the Memorials to Vietnam and Lincoln
7.The Orange Monkey
8.Medicinals
9.The Ministry of Social Affairs
10.The Wheel
11.Dollar, Dollar