Plesna predstava “Međuprostor” premijerno u Teatru &TD

Fotografije: Damir Žižić

Premijera plesne predstave Međuprostor održat će se u subotu, 16. prosinca u Teatru &TD u 20 sati. Reprizna izvedba na rasporedu je 17. prosinca. Obje izvedbe dio su zimskog izdanja Ganz novog festivala. 

Međuprostor su kreirali autori/ce, plesne izvođačice Petra Chelfi, Ivana Pavlović i Martina Tomić, koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld i glazbenik Nenad Kovačić. Na premijeru je ulaz moguć isključivo s pozivnicom, a ulaz na reprizu je besplatan.

Projekt je nastao kao sinergija raznovrsnih ideja, misli, skladbi i zadataka svih autora, interaktivno djelujući u svojim međuprostorima gdje su svi sudionici redom ljubitelji mjesta u kojem ništa nije do kraja, ali postaje puno. Postaje i ostaje između dvaju svjetova, katova, ideja, negdje između poznatog i nepoznatog.

Aleksandra Janeva kroz svoje projekte provlači ideju i princip rada (The Connector) u kojima razvija radne situacije gdje svi bivaju angažirani u diskusiji oko teme koja ih zanima. Tako kreira nezavisan prostor pun povjerenja u kojem se uloge izmjenjuju. Rezultate procesa autori iskušavaju na kraju probe prezentirajući Predstave dana koje su ishodi finalnoj izvedbi.

TRAS –  Petra Chelfi, Ivana Pavlović i Martina Tomić plesne su umjetnice i izvođačice, godinama aktivne članice hrvatske plesne scene. Sa Sarom Barbieri, Ninom Sakić i Karolinom Šušom pokreću Tras kolektiv. Sve djeluju i surađuju van kolektiva u svojim umjetničkim okruženjima, a ovdje se spajaju njihova različita iskustva, koja postaju koautorski rad s idejom poziva na suradnju koreografima, redateljima i umjetnicima iz različitih područja, s kojima otvaraju prostor zajedničkoga stvaranja. Do sada su surađivale s Natalijom Manojlović, Irmom Omerzo, Vilimom Matulom, Rajkom Pavlićem, Pavlom Heidlerom. Ove godine njihovi suradnici postaju koreografkinja Aleksandra Janeva Imfeld, jedna od osnivačica Nomad Dance Academy te glazbenik  Nenad Kovačić.

Autori/ce: Aleksandra Janeva Imfeld, Nenad Kovačić, Petra Chelfi, Ivana Pavlović, Martina Tomić
Izvode: Nenad Kovačić, Petra Chelfi, Ivana Pavlović i Martina Tomić

Produkcija: TRAS

Koprodukcija: Studentski centar Sveučilišta u Zagrebu – Kultura promjene – Teatar &TD i Ganz novi festival. Uz potporu Ministarstva kulture RH.