[POGLEDAJTE] Kako savršeno biti u trenutku i usput “svirati” bubnjeve

(screenshot)

Ovaj gospodin mogao bi postati novi superheroj svih nas koji ponekad sviramo “zamišljenu gitaru”, pjevamo ispod tuša, lupkamo ritam po stolicama i svemu oko nas! Čovjek je jednostavno “u zoni” i uživa. 🙂

U pauzi za vrijeme utakmice američkog nogometa, između klubova Ravens’ 47 i Buffalo Bills, iz zvučnika je zasvirala pjesma “Tom Sawyer”, klasik prog rock benda. Uživanje u pjesmi nije moglo pokvariti niti lijevanje kiše te si je gospodin na tribinama zasvirao po zraku i zamišljenim bubnjevima te fantastično “uhvatio” ritam pjesme.

Snimka se viralno proširila nakon što ju je poznati sportski izvjestitelj i komentator Prescott Rossi podijelio na svom Twitter profilu uz naslov: “Najbolje što sam jučer vidio!

Video je prešao milijune pregleda, a oduševio je i članove grupe Rush. Kanadske prog rock legende također su retweetali video uz sjajan komentar: “The professor would approve!” (“Profesor bi odobrio!”) aludirajući na Neila Pearta, nekadašnjeg bubnjara benda čiji je nadimak – The professor.

Bubnjar Rusha, “The professor”, krajem prosinca 2015. godine odlučio je oprostiti se s turnejama. Svoju odluku objasni je službenom izjavom: “Jednostavno dođe vrijeme… kada se trebamo povući iz igre”. Geddy Lee i Alex Lifeson ostali su optimistični te se nadali da će bend i dalje biti aktivan, no bez “profesora u igri” Lifeson je ipak zaključio: “Praktički smo završili.”

Gospodin sa snimke član je orkestra limene glazbe Baltimore Ravensa (Baltimore Ravens Marching Band), no nije ni slutio da će njegovo uživljeno bubnjanje postati internetski hit.

Osim ovog momenta snimljenog na stadionu, Rushove pjesme pokazale su se kao pjesme s prilično zaraznim ritmom pa je zanimiljiva i činjenica kako je poznata automobilska kompanija 2012. imala reklamu u kojoj glavni lik bubnja po volanu, usput svirajući i “air drum” uz Rushovu pjesmu, “Fly by Night”: