Porto Morto odlučio se za novi pristup predstavljanja autorskog materijala

Porto Morto odlučio se za novi pristup predstavljanja autorskog materijala pa su tako odlučili posljednje live snimke objaviti u 3 navrata po 3 pjesme, a prve tri, “Nitko nikad ne ide sa mnom”, “Zadnji dan zime” i “Isplazi krovove”, izdane početkom rujna dostupne su na njihovim službenim Bandcamp i YouTube stranicama.

Zagrebački bend Porto Morto svoje korijene vuče iz kraja prošlog desetljeća i kolektiva bendova JeboTon. Nakon gotovo 5 godina bend je prošao razne transformacije, što u članstvu, što u zvuku, te u prosincu prošle godine izdao istoimeni album prvijenac. Nakon uspješne promocije albuma u KSET-u početkom godine odlučili su u suradnji s Muzičkim salonom Studentskog Centra u Zagrebu dodati novu dimenziju pjesmama te ih snimiti uživo uz pomoć Hrvoja Nikšića iz Kramasonik studija koji također potpisuje miks i mastering dok se za videozapis pobrinula Hommage produkcija.

U Zagrebu po prvi put od promocije nastupaju 14.10. u Tvornici Kulture, a karte po pretprodajnoj cijeni od 30kn mogu se kupiti kroz Entrio sustav te u Tvornici Kulture, Dirty Old Shopu i Rockmarku.