Poslušajte čarobnu, ogoljenu verziju pjesme “Time” Freddieja Mercuryja

Originalna verzija pjesme objavljena je davne 1986. i našla se na Freddiejevom konceptualnom albumu i u istoimenom mjuziklu

Farrokh Bulsara, svijetu poznatiji kao Freddie Mercury, sinonim je za jednu-od-najvećih-rock-legendi-ikad. S glasom nevjerojatnog opsega od čak četiri oktave, bio je jedan od najboljih vokala na glazbenoj sceni, te se ujedno i danas smatra jednim od najvećih vokala u glazbenoj povijesti, a iza sebe je, zajedno sa svojim sastavom Queen u nasljeđe ostavio niz bezvremenskih pjesama.

Trenutno najpopularniji biografski film o jednom od najvećih glazbenih sastava iznjedrio je veliki interes za njihov katalog, pa su se uz biografiju Freddieja Mercuryja i brojna reizdanja našli i neki rariteti. Tako je ovih dana najavljena singlica dosad neobjavljene verzije Freddiejeve pjesme “Time Waits For No One”.

Ovu ogoljenu verziju pjesme na klaviru producirao je dugogodišnji Freddiejev prijatelj Dave Clark iz benda The Dave Clark Five, a službeno će biti objavljena 26. srpnja. Originalna verzija pjesme objavljena je davne 1986. pod imenom “Time” i našla se na Freddiejevom konceptualnom albumu i u istoimenom mjuziklu Davea Clarka.

“To su samo Freddie i klavir i to stvarno pokazuje kakav je nevjerojatan izvođač bio, nevjerojatan raspon glasa je imao”, izjavio je Clark za Reuter, nakon što je pronašao snimku nakon godina traženja.

Glazbeno nasljeđe Freddieja Mercuryja kao vodič za život