Poslušajte kako zvuči njemačka metal oda posvećena otoku Murteru

Njemački i hrvatski bendovi, In Extremo i Manntra, udružili su se u nesvakidašnjoj glazbenoj avanturi

Manntra

Michael Robert Rhein iz grupe In Extremo veliki je zaljubljenik u hrvatsku obalu, pogotovo u jedan od sjevernodalmatinskih otoka, a kad su mu iz grupe Manntra ponudili da im pomogne oko pjesme, jedini uvjet koji je Rhein postavio bio je da on napiše tekst. U ovoj nesvakidašnjoj avanturi nastala je oda Murteru na njemačkom jeziku. “Murter” je ujedno jedna od posljednjih pjesama koja je snimljena za album “Oyka!” koji će grupa Manntra na hrvatskom tržištu objaviti u rujnu.

Imali smo samo instrumentalnu verziju pjesme i nismo bili sigurni u kom smjeru ići s istom. Tad smo se čuli s Michom (In Extremo) i sreli s njim na Murteru i predložili smo mu da ponovno bude gost na našem albumu. Pokazali smo mu instrumentalnu verziju pjesme i nekakvu našu viziju o smjeru vokala. Njemu se ideja svidjela, ali je rekao da će on napisati tekst na njemačkom o nečemu njemu zaista posebnom kako bi to približio njemačkom tržištu i kako bi se na najbolji mogući način izrazio, a to je Murter i njegova ljubav prema tom otoku gdje je našao mir. Ovo je prva prava suradnja između nas i njega te je posao pošteno podijeljen tako da smo mi odradili muziku, a on tekst i zajedno smo došli do pjesme Murter!“, rekao je Marko iz Manntre.

Za pjesmu “Murter” je u režiji Ivana Čolića snimljen i video spot koji pogledajte u nastavku.

Autori glazbe za “Murter” su Marko Matijević Sekul i Boris Kolarić, a tekst je pisao Michael Robert Rhein iz njemačkog metal benda In Extremo. Novi album “Oyka” će od ponedjeljka 29. srpnja biti  dostupan na teritoriju Njemačke, Švicarske i Austrije, a pjesmu Murter od danas slušajte na Deezeru.

Manntra uskoro započinje svoju turneju povodom novog albuma 9. kolovoza u njemačkom dvorcu u mjestu Ranis te nastavlja kroz Njemačku i Austriju, a uskoro će objaviti i datume za Hrvatsku.