Poslušajte novi Jane’s Addiction u cijelosti!

janes-addiction-2011

Jane’s Addiction vraća se slijedeći tjedan sa “The Great Escape Artist”, prvim studijskim albumom nakon povratničkog “Strays” iz 2003. godine.

Nakon prvih prepreka s odlaskom basista Eric Averya i Duff McKagana, planovi su se ipak ostvarili. Pjevač Perry Farrell, gitarist Dave Navarro i bubnjar Stephen Perkins zajedno s producentom Rich Costeyem (Muse, Franz Ferdinand, Interpol) u svoj su kreativni tim uključili i Dave Siteka, basista banda TV on the Radio.  Sitek, koji je poznatiji po svom radu s TV on the Radio, Yeah Yeah Yeahs i Foals, surađivao je s bendom u stvaranju materijala i snimanju albuma no neće im se pridružiti na turneji.

Prije službenog objavljivanja 18.listopada, fanovi mogu preslušati cijeli album unaprijed preko iTunesa. Projekt je masteriran posebno za iTunes kako bi se zadržala maksimalna kvaliteta zvuka prilikom downloada.

“Uzbuđeni smo što ekipa ima priliku čuti cijeli naš album prije nego li ga kupe.” izjavio je gitarist Dave Navarro, “i pozdravljamo iTunes i njihovo inzistiranje na odličnom audiu, također.”

Album možete poslušati ovdje.