Poslušajte novi singl grupe Disident

foto: Emanuela Tomino
foto: Emanuela Tomino

Peti singl Disidenta, pjesma “Ekološka”, svoju radijsku premijeru imao je jučer u emisiji Music Pub Zlatka Turkalja na drugom programu Hrvatskog Radija!

” Naša nova pjesma, jednostavno nazvana ”Ekološka” zbog tematike kojom se bavi, upravo je ispečena u ‘Zg Zvuk’ kuhinji našeg producenta Hrvoja Prskala Vidre! Dok je ovako svježu i vruću preslušavamo, moram priznati da sam zadovoljan rezultatom. Kao i uvijek do sada, Vidra je posložio sve instrumente u pjesmi da nepogrešivo odražavaju Disident zvuk. Od bubnja koji stvara savršenu bazu ritma, preko basa i gitara koje pumpaju i zajedno tvore prelijepe melodije, pa sve do klavira koji na refrenu ostavlja neizbrisiv trag!” komentira Sanjin Ban, frontmen Disidenta i autor teksta novog singla, “Ovim putem zahvaljujemo Karli, koja je autorica klavirske teme na refrenu, i Petri koja je istu snimila te, naravno, Vidri koji je predložio takav ritam i odveo nas u neke nove vode. Bez njih, refren ove pjesme nebi bio to što je…”

I dok novi singl kreće u osvajanje radijskog etera, Disident su već započeli snimanje i pratećeg konceptualnog video spota, čija je premijera najavljena uoči Dana planeta Zemlje koji se obilježava 22.travnja. Video produkciju potpisuje Vidokk Visuals.

Disident najavljuju i koncertnu promociju singla i video spota za kraj travnja. Više informacija stiže uskoro!