Poslušajte pjesmu koju je Dolores O’Riordan trebala zapjevati netom prije smrti

Pjevačica legendarnog irskog benda Cranberries, Dolores O’Riordan, preminula je tragično u svojoj 46. godini života tek večer prije zakazanog studijskog snimanja sa bendom Bad Wolves. Naime, bend Bad Wolves je imao namjeru obraditi najveći hit Cranberriesa, a Dolores je oduševljena njihovom verzijom ove pjesme pristala snimiti vokale za istu. Nažalost, njezin doprinos ovoj pjesmi nećemo imati priliku čuti, no Bad Wolves su odlučili objaviti pjesmu kao posvetu prerano preminuloj Dolores.

„Zombie je nevjerojatno intimna pjesma i uvijek smo se divili njenoj sirovosti i iskrenosti, a to je nešto čemu svaki bend treba stremiti. Kada smo čuli da je Dolores pristala zapjevati na našoj verziji dobili smo najveći kompliment koji jedan bend može zaslužiti” izjavio je pjevač benda Bad Wolves, Tommy Vext.

Kada su Bad Wolves predali materijal za svoj budući album izdavačkoj kući Eleven Seven Music, direktor ove kuće Allen Kovac, koji je bio dugogodišnji menadžer benda Cranberries, i Dan Waite koji je bio dobar prijatelj sa Dolores, došli su na ideju da bi ona mogla da sudjelovati i u realizaciji ove verzije pjesme.

„Vijest o Doloresinoj smrti me je duboko potresla, pogotovo zato što mi je večer prije smrti ostavila glasovnu poruku u kojoj je zvučala uzbuđeno i puno života” izjavio je Dan Waite.

Bend nedavno oformljen od članova bendova DevilDriver, In This Moment i God Forbid, pjesmu je snimio za svoj nadolazeći album prvijenac, a nakon tragične vijesti singl su objavili kao posvetu pjevačici koja im je svojim pristankom da sudjeluje u obradi pjesme dala najveći kompliment. Sav prihod od objavljenog singla bend je odlučio pokloniti njezinom sinu i kćerima.

Irska pjevačica specifične boje glasa godinama se borila s depresijom i bipolarnim poremećajem, no policija trenutno ovu tragičnu i preuranjenu smrt ipak ne smatra sumnjivom. Mrtvozornik kojemu je dodijeljen slučaj predao je ovaj petak službeno priopćenje medijima kako točan uzrok smrti neće biti poznat prije travnja, no iz policije već cure informacije o tome da se radi o još jednom slučaju predoziranja lijekovima kao u slučaju smrti Princea i Toma Pettya.