POZITIVNE VIBRACIJE – Uz glazbu do AIDS free generacije!

HUHIV_banner_468x60

Predstavljamo vam novi projekt HUHIV-a i glazbenog portala MIXER.HR.

HUHIV (Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa), nevladina, nepolitička, neprofitna udruga koja se bavi prevencijom, edukacijom i pomoći oboljelima od HIV-infekcije, AIDS-a i virusnog hepatitisa, i glazbeni portal MIXER.HR pokreću akciju ‘POZITIVNE VIBRACIJE – Uz glazbu do AIDS free generacije!’.

U današnjem modernom društvu, kada su informacije putem Interneta trenutno dostupne, posebno zabrinjava činjenica koliko smo neinformirani o jednoj od najopasnijih bolesti današnjice od koje u svijetu boluje oko 35 milijuna ljudi. Niti brojke u Hrvatskoj ne možemo zanemariti. Do kraja 2010.g. u Hrvatskoj broj oboljelih je iznosio 846 osoba. No, pri interpretaciji ovog broja, treba uzeti u obzir da se kod nas manje od 1% spolno aktivnog stanovništva i testira. A svake godine broj zaraženih osoba raste.

Bez obzira koliko ove brojke izgledale male uvijek postoji rizik od zaraze. Pogotovo ako se ne koriste sredstva zaštite. Odgovornim ponašanjem pojedinac čuva, kako svoje, tako i tuđe zdravlje. Ponekad je i jedan nezaštićeni odnos dovoljan da vam promijeni život.

U takvoj, po našem mišljenju, neprihvatljivoj situaciji odlučili smo ‘krenuti na turneju’ i educirati, posebice mlade, na način koji nam je svima najprihvatljiviji – putem glazbe. Posjetit ćemo ljetne festivale i koncerte, biti gosti klubova na koncertima i ostalim glazbenim događanjima i besplatno ponuditi ključne informacije na jednostavan način – putem edukativnih brošura i popratnog promidžbenog materijala dijeljenog uz ulaznice i u press centrima.

Upućivanjem na osnovne informacije o bolesti i njenoj prevenciji, te poticanjem na odgovorno ponašanje, polako, ali sigurno, možemo krenuti prema AIDS free generaciji. A na taj put moramo krenuti ODMAH!

Ovaj projekt nema rok trajanja. Priključite nam se, podržite akciju i pratite nas na našoj turneji.

http://www.huhiv.hr/