Poznata imena hrvatskog filma dolaze na raspravu o položaju redatelja u Hrvatskoj

O pitanjima važnim za redatelje, ali i druge filmske djelatnike, raspravljat će se na Star Film Festu u Sisku sljedeći vikend

Radionice, projekcije, koncerti i druženja popratni su sadržaj ovogodišnjeg, šestog po redu Star Film Festa. Pa, iako je i ove godine naglasak na natjecateljskom dijelu festivala gdje će žiri birati između 48 vrhunskih filmova, ni ostali sadržaji koje je ekipa Star Film Festa pripremila ne zaostaju po kvaliteti.

A gdje je filma bit će i redatelja. Jer jedno bez drugog ne mogu, zato će se u Sisku na Star Film Festu održati javna rasprava o položaju redatelja u Hrvatskoj koja će se održati u subotu, 31. kolovoza u 11:30 sati na dobroj poznatoj lokaciji Kazališta 21 na adresi Trg grada Heidenheima 3.

Kako pronaći vlastiti položaj u zlatnom rezu Hrvatske filmske scene? Na koji način plivati u moru financijskih, pravnih i kulturnih izazova te koje su osobitosti redateljskog života u Hrvatskoj? Sve su to pitanja važna za redatelje, ali i druge filmske djelatnike, a raspravi na temu pozvani su su svi zainteresirani. Zvučna imena hrvatskog filma koja ćete moći čuti kako raspravljaju su Antun Vrdoljak, Goran Dević, Jasna Nanut, Jura Troje, Silvio Petranović i Nikica Zdunić. Moderatorica rasprave će biti Sandra Bosnar, televizijsko lice koje se bavi filmom, voditeljica emisije Kokice.