Program 49. Gitarijade uspješno predstavljen na završnici 19.HGF-a u Zaboku

Holographic Human Element @ HGF ZabokOpenAir2015.
Holographic Human Element @ HGF ZabokOpenAir2015.

Posljednje večeri finala HGF-a u Zaboku, partnerskog festivala Gitarijade, uspješno je nastavljena prezentacija programa 49. izdanja najdugovječnijeg rock festivala.

Program je otvorio splitski bend Repassage, nakon kojih su nastupili Silente. Pobjednicima HGF festivala, bendu Mr. Albino iz Zagreba, uručene su vrijedne nagrade, među kojima i lista potvrđenih termina koncerata na festivalima. Na njihovom putu nalazi se i ovogodišnja 49. Gitarijada. Treće mjesto pripalo je Epilogu iz Zadra, a na drugoj poziciji našao se sastav Ment To Be iz Umaga.

Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka na štandu Gitarijade
Ivan Hanžek, gradonačelnik Zaboka
na štandu Gitarijade

U konkurenciji kantautora za najboljeg proglašen je Vladimir Kuzman. Njemu je nagradu uručio gradonačelnik grada Zaboka, gospodin Ivan Hanžek, koji je posjetio i štand Gitarijade.

Nakon nastupa pobjednika HGF demo festivala nastupili su Xander & The Keys, sastav iz Velike Britanije, koji se predstavio hrvatskoj publici na najbolji način i stvorio odličnu atmosferu za nastup headlinera večeri – Elemental.

Za kraj večeri nastupio je bend Holographic Human Element, sveukupni pobjednik 48. Gitarijade, koji ni ovog puta publici nisu uskratili energiju koja ih krasi na svakom nastupu.